Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Επιστολή Σαββίδη Γιώργου, μηχανοδηγού ΜΘ

Αγαπητοί συνάδελφοι,

 Όπως γνωρίζετε όλοι οι εργαζόμενοι σε όλες τις θέσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. κυρίως τα τελευταία χρόνια με την εξίσωση μας ως δημοσίους υπαλλήλους, μόνον μισθολογικά, έχει υποστεί ο μισθός
μας κατακόρυφη μείωση και ως εκ τούτου σε καμία των περιπτώσεων δεν ανταποκρίνεται στην εργασία που παρέχουμε ασταμάτητα και νυχθημερόν. 

Η εξίσωση μας αυτή αναφέρεται μόνον στο μισθό, χωρίς αυτή να περιλαμβάνει το πενθήμερο εργασίας και άλλα δικαιώματα των δημοσιών υπαλλήλων. Έτσι σήμερα φθάσαμε στο εξής παράλογο: να πληρωνόμαστε ως δημόσιοι υπάλληλοι αλλά πάραυτα να παρέχουμε την εργασία μας, ασταμάτητα, με ακανόνιστο ωράριο, πολλές συνεχόμενες μέρες χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο ανάπαυση κ.α.. 
Αυτή μας η “θυσία” όχι απλώς δεν εκτιμάται αλλά του εναντίον, φτάσαμε στο σημείο να μας οφείλουν στο καθένα μας πολλές άδειες και αναπαύσεις (ρεπό) προηγούμενων ετών, τις οποίες και δεν μας τις παρείχαν αλλά και δεν μας τις πληρώσαν με τη νόμιμη τους προσαύξηση (100%), ως από το νόμο όφειλαν. Έτσι σήμερα, εγώ προσωπικά αναγκάζομαι, λόγω ελλείψεων, να δουλεύω καθημερινά για συνεχόμενες 10 και 20 ημέρες, μένοντας μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια μου ενώ μου οφείλονται 10 άδειες και 85 αναπαύσεις (ρεπό) προηγουμένων ετών !!
 Για το λόγο αυτό, μην αποδεχόμενος άλλο τον εμπαιγμό εκ μέρους των διοικούντων, σε συνεννόηση - σύμφωνη γνώμη της Π.Ε.Π.Ε. και συνεργασία με εξειδικευμένο Δικηγορικό Γραφείο της Θεσσαλονίκης (κ. Στέφανο Αθ. Μπαλάφα), πρόκειται άμεσα να ασκήσω όλα τα νόμιμα μου δικαιώματα και να προσπαθήσω, για αρχή, να επιλύσω τη διαφορά αυτή εξωδικαστικώς, καταθέτοντας δύο αιτήσεις προς τη ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. με τις οποίες αφενός θα αιτούμαι να μου καταβληθούν οι οφειλόμενες άδειες προηγουμένων ετών με τη νόμιμη τους προσαύξηση 100% και αφετέρου τη καταβολή των οφειλομένων αναπαύσεων (ρεπό) και αυτές με την αντίστοιχη τους προσαύξηση. 
Επειδή όμως ισχύει και εδώ το αρχαίο ρητό “ η ισχύς εν τη ενώσει” όποιος συνάδελφος συμμερίζεται τις απόψεις μου και επιθυμεί να συμπορευτεί μαζί μου μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου ( κιν. 6942678916), ώστε να τον ενημερώσω για κάθε λεπτομέρεια. 
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς 

 Γεώργιος Κ. Σαββίδης, Μηχανοδηγός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου