Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

Εξέθεσαν ανεπανάληπτα, τον θεσμό της Ομοσπονδίας

Σε ιστορικό χαμηλό η ΠΑΣΚ., ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Παρασκευόπουλος με συνοδοιπόρο τις ΔΑΚΕ (-ΠΑΜΕ)| σήμερα εξέθεσαν την Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών,χρησιμοποιώντας
την σφραγίδα της για να βγάλουν μια παραταξιακή ανακοίνωση.

Προφανής σκοπός του Προέδρου της ΠΟΣ και όσων συμπλέουν με τις απόψεις του, να ωθήσουν τα πράγματα στα άκρα προκειμένου να υλοποιήσουν τον τελικό τους στόχο που δεν είναι άλλος απο το να μικρύνει η Ομοσπονδία για να ελέγχεται απο την γνωστή κουστωδία των επαγγελματιών του συνδικαλισμού που έχτισαν καριέρες και ευνοήθηκαν και σε προσωπικό επίπεδο μέσω της ενασχόλησης τους με τα κοινά.
Αφού δεν κατάφεραν να ενώσουν,τυφλωμένοι απο την κομματική και παραταξιακή τους θέση, θέλουν να διχάσουν.
Η ΠΟΣ δεν έχει αποδεχτεί εδώ και 2 χρόνια ως ισότιμους συνομιλητές, εκλεγμένους συνδικαλιστές επειδή δεν ανήκουν στις ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ ενώ φαίνεται ξεκάθαρα ότι την ενοχλεί η παρουσία του Προέδρου των μηχανοδηγών,γιατί προφανώς της χαλάει την σούπα δεκαετιών συναλλαγής μεταξύ των παραδοσιακών παρατάξεων.
Στην Ομοσπονδία αρνούνται να αντιληφθούν την νέα πραγματικότητα εδώ και 2 χρόνια.

Ιστορικά ποτέ η Ομοσπονδία δεν εξευτελίστηκε σε τέτοιο βαθμό όσο την εξευτέλισε ο σημερινός της Πρόεδρος απο το 2012 και μετά! Σε βαθμό που να μην έχουμε στήριξη απο ΚΑΝΕΝΑ απο τα συνδικάτα συγκοινωνιών στην τελευταία μας απεργία!
Και αυτή είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αποτυχία του Παρασκευόπουλου, που κατόρθωσε να γκρεμίσει σε 3 χρόνια ότι χτιζόταν απο το 2006 και έπειτα. Είναι άλλωστε γνωστό το πως βρέθηκε στην θέση του Προέδρου το 2012, ο κόσμος το χει τούμπανο κα αυτός κρυφό καμάρι.

Απομόνωσε την Ομοσπονδία, κρύφτηκε μετά το δυστύχημα στο Άδενδρο, αφού είναι λίγος για αυτήν την θέση.
Την ώρα που το Σωματείο των μηχανοδηγών κινητοποιούσε όλα τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα για τα θέματα του σιδηροδρόμου στην Ελλάδα, στην Ομοσπονδία ασχολούνταν -και πάλι - με την εσωστρέφεια! Γιατί οι μηχανοδηγοί έδωσαν συνέντευξη τύπου, γιατί πάνε στο ΣΕΠΕ, τι δουλειά έχουν στο Υπουργείο Εργασίας,μέχρι και γιατί δεν κάλεσαν την ΠΟΣ στην συνέντευξη τύπου ακούσαμε!.

Την ώρα που είχαμε και έχουμε ανάγκη τις συμμαχίες, είμαστε ΜΟΝΟΙ μας, και ο Πρόεδρος της ΠΟΣ οφείλει μια εξήγηση στους σιδηροδρομικούς γιατί μπροστά μας έχουμε και την ιδιωτικοποίηση της ΕΕΣΣΤΥ αλλά και άλλες πολιτικές που ενδέχεται να χρειαστούμε όλες τις δυνάμεις δίπλα μας.
Με  την σημερινή  ανακοίνωση η ΠΟΣ φανερά θέλει να αποδυναμώσει το κίνημα,ενώ πλέον δηλώνει την υπαρκτή της αδυναμία για την προάσπιση των συμφερόντων των σιδηροδρομικών,διαχωρίζοντας τους. 
Ιστορικά ΠΟΤΕ δεν ειπώθηκαν τόσα ψέμματα σε μια ανακοίνωση.
ΠΟΤΕ στην Ιστορία της η Ομοσπονδία ΔΕΝ απείλησε -ευθέως- Σωματεία για την δράση τους, όπως έκανε σήμερα!
ΠΟΤΕ στην Ιστορία του το συνδικάτο δεν τρομοκράτησε εργαζόμενους όπως σήμερα η ΠΟΣ,θυμίζοντας την ιστορία των πιλότων της ΟΑ και της μετέπειτα τύχης τους,ποιας δηλαδή και σε ποιους άραγε τα λέει αυτά!

Και ποιος τα λέει αυτά. 

Η ΘΛΙΒΕΡΗ πλειοψηφία που θέλει να μικρύνει και άλλο την Ομοσπονδία,για να αποκομίσει προσωπικά οφίτσια στο νέο περιβάλλον όπως αρέσκεται να λέει εν είδος απειλής ο Πρόεδρος της.
Όπως οφίτσιο απέκτησε και ο Οργανωτικός της Γραμματέας για να υπηρετήσει τους Ιταλούς ιδιοκτήτες. Οφίτσιο με διορισμό,στην πλέον χυδαία πράξη εξαγοράς συνείδησης κορυφαίων συνδικαλιστών τα τελευταία 30 χρόνια στον σιδηρόδρομο. Τα όσα συνέβησαν στον καλοκαιρινό προγραμματισμό εργασίας απο συνδικαλιστή της ΠΑΣΚ στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ,δεν έχουν ματαγίνει ΠΟΤΕ και ίσως δεν τα ξαναδούμε ΠΟΤΕ!

Τραγικοί...ξεχνούν την ιστορία τους,την θυμόμαστε όμως εμείς!
Η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών σήμερα,καλεί να θυμηθούμε τους πιλότους της Ολυμπιακής,όταν η ίδια έχει ξεχάσει τους χιλιάδες μεταταγμένους του Νόμου 3891,που ζούν σε καθεστώς εξαθλίωσης εξαιτίας της συνδικαλιστικής της ανυπαρξίας. 
Τους σιδηροδρομικούς που φύγαν εθελοντικά με το Νόμο Ρέππα και μερικές μέρες αργότερα με τον Νόμο Ραγκούση,χάσανε το 50% των τακτικών τους αποδοχών! Και εκεί όλοι είχαν κλείσει τα κινητά τους!
Ποιος τους θυμάται όμως αυτούς τους σιδηροδρομικούς!
 Οι πιλότοι της ΟΑ είναι το φλέγον θέμα της ΠΟΣ!

Θυμήθηκε ο Παρασκευόπουλος και η παρέα του, τους πιλότους της ΟΑ και ξέχασε τους σιδηροδρομικούς.
ΔΕΝ γνωρίζει και πως θα μπορούσε άλλωστε,ούτε τα στοιχειώδη γύρω απο το επάγγελμα των μηχανοδηγών
Θέλει να τους καθυποτάξει στην λογική της σφαλιάρας που μόνιμα υπηρετεί αυτός και η παράταξη του!
Μην μιλάτε, θα πάθουμε ζημιά!
Τα ίδια έλεγαν άλλωστε όταν προσέφυγε το Σωματείο των μηχανοδηγών στο Υπουργείο Εργασίας.
Και σήμερα που βλέπουν ότι το Σωματείο είναι πολύ κοντά στο να λύσει φλέγοντα ζητήματα, προκαλούν τους μηχανοδηγούς!

ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΜΕ 
Εμείς του συγχωρούμε την άγνοια και την αμετροέπεια.
Δεν θα του κάνουν οι μηχανοδηγοί την χάρη να μικρύνουν την ΠΟΣ για να φαίνεται μεγάλος αυτός!
Οι μηχανοδηγοί είναι εγγυητές της ενότητας του σιδηροδρομικού κινήματος σε όλο τον κόσμο.
Απαιτούν σεβασμό και θα τον κατακτήσουν και θα είναι ΔΙΠΛΑ και ΜΑΖΙ με όλους τους σιδηροδρομικούς.

Λένε ψέμματα 

Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ στην ΣΣΕ του 2016 πρότεινε στο άρθρο 8 να γυρίσουμε στην Σύμβαση του 2014.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ όταν άκουσε για τα 100 Ευρώ των μηχανοδηγών και τα 80 Ευρώ της κίνησης,είπε στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι θα του κλείσει το κατάστημα.
Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ μετέπειτα προσπάθησε να πείσει δια της Νομικής Οδού ότι αυτές  αποζημιώσεις ήταν νομικά αίωλες.
Και όταν του ζήτησαν τα πρακτικά,αυτά που σήμερα λέει ότι θα δώσει ο κουτοπόνηρος ψευτάκος,πήγε να πετάξει τους υπολογιστές απο τον 3ο όροφο,μαζί με τις συναδέλφισες που τον παρακολουθούσαν άναυδες!
Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ που ήθελε να υπογράψουμε την ίδια Σύμβαση με το 2014 στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Ο Πρόεδρος της ΠΟΣ υποκριτικά σήμερα κάνει έκκληση στους επαναστάτες του πληκτρολογίου να χαμηλώσουν τους τόνους,αλλά δεν έκανε παρατήρηση στους επαναστάτες συνεταίρους του, όταν φώναζαν κάτω απο τα γραφεία της Καρόλου , που είναι οι εργαζόμενοι, πήγαν στο Ταμείο να πάρουν το χιλιάρικο!!!

Τόσο χαμηλά!!!!

Το τι πρότεινε ο Πρόεδρος των μηχανοδηγών, θα το μάθουν όλοι σύντομα, θα το ακούσουν μάλλον.
Σήμερα η ΠΟΣ έκανε το πρώτο βήμα, διορθώνοντας την χτεσινή ανακοίνωση της ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Αλλά είπε την μισή αλήθεια.
Την άλλη μισή θα την ακούσουν οι εργαζόμενοι απο το στέκι της έλξης.

Όταν θέλουμε εμείς όμως, όχι όταν θέλει η θλιβερή πλειοψηφία της ΠΟΣ που θέλει να δημιουργήσει κλίμα για δικούς της λόγους.
Θλιβερή πλειοψηφία που έφτασε στο σημείο πέρυσι τέτοια εποχή περίπου να αλλάξει την ψήφο της στο άρθρο 8 αφού είχε αποδειχθεί σε όλους ο ρόλος της,ακόμα και στους προνομιακούς συνομιλητές της.
Απο τότε όμως φαίνεται πως δεν πήραν κανένα μάθημα!


Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 






1 σχόλιο:

  1. Στις ανακοινώσεις της πλειοψηφίας της ΠΟΣ,έχω να πω το εξής. Όσο και να θέλετε, οι μηχανοδηγοί δεν θα τσιμπήσουν στις προκλήσεις σας. Είστε πολύ λίγοι για τον ρόλο σας και ο θεσμός πολύ μεγάλος για εσάς. Τα υπόλοιπα οι συνάδελφοι θα τα πληροφορηθούν λίαν συντόμως

    Γενιδούνιας Κώστας - Πρόεδρος ΠΕΠΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή