Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ δεν στήριξαν το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε έπειτα απο επικοινωνία με συναδέλφους μας στην ΕΘΕΛ (Λεωφορεία Αθήνας), στην συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδικάτου ΟΑΣΑ, η πλειοψηφία 
των ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, απέρριψε την πρόταση που κατέθεσαν οι συνδικαλιστές της παράταξης του ΜΕΤΑ προκειμένου οι στάσεις εργασίας στα λεωφορεία να πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου -σε συνέχεια του καλέσματος της ΠΟΣ-.

Στην πρόταση που κατατέθηκε και απορρίφθηκε -όπως πληροφορηθήκαμε απο την πλειοψηφία των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ- στην συνεδρίαση της 6ης Σεπτεμβρίου, ως 2ο αίτημα θα έμπαινε -εφόσον γινόταν την Πέμπτη- και η εναντίωση στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Μετά απο αυτήν την εξέλιξη, το Συνδικάτο αποφάσισε να πραγματοποιηθεί η στάση εργασίας στα λεωφορεία την προσεχή Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου.
Για το θέμα ενημερώθηκε και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας συνάδελφος Παρασκευόπουλος Παναγιώτης.
Το στέκι της έλξης εκφράζει την βαθύτατη λύπη για αυτήν την εξέλιξη.
Στηρίξαμε,στηρίζουμε και θα στηρίζουμε ενεργά το κοινό μέτωπο των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.
Βεβαίως η εξέλιξη αυτή μας δημιουργεί και σοβαρό προβληματισμό,ωστόσο δεν μπορούσαμε να την κρύψουμε απο τους σιδηροδρομικούς.

Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου