Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της τοπικής γραμματείας MAI

Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο η συνεδρίαση της τοπικής γραμματείας του  μηχανοστασίου ΑΙΡ.
Σε αυτήν οι παρατάξεις κατέθεσαν τις θέσεις τους
με την +ΣυνΕξέλιξη να καταθέτει  πρόταση με διαλείμματα για τον Προαστιακό ( που ήδη έχει κατατεθεί στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) προκειμένου να υιοθετηθεί απο τους υπολοίπους και να υλοποιηθεί.
Καμία άλλη παράταξη δέν έφερε πρόταση για τα κυκλώματα εργασίας. Η +ΣυνΕξέλιξη πρότεινε να αναλάβει το ΜΑΙ εφόλης το πρώτο εμπορικό για Θεσσαλονίκη μετά την έναρξη των δρομολογίων απο το Θριάσιο,πάντα σε συνεννόηση με τους μηχανοδηγούς του ΜΘ και με 2 μηχανοδηγούς.Το δεύτερο εμπορικό θα γίνεται συνάντηση με το ΜΘ.
Η Νέα Έλξη ζήτησε μέσω του Π.Μωραίτη την θέσπιση διαλείμματος, χωρίς όμως να απαντήσει πως δέχεται σαν παράταξη τα 17 λεπτά στην Αθήνα αλλά διαφωνεί για τα 14 λεπτά στο ΣΚΑ (!!!). Η Νέα Έλξη δεν απάντησε αν αποδέχεται την πρόταση της +ΣυνΕξέλιξης. Ζήτησε το μηχανοστάσιο του Ρέντη να έχει 5 δρομολόγια προς Κιάτο (δλδ 10 με το πήγαινε έλα,την ώρα που όλα τα δρομολόγια είναι 32!!!!),χωρίς να διευκρινίζει πως κ που θα εργάζονται οι μηχανοδηγοί απο Κιάτο και Πάτρα και φυσικά να προσκομίσει ΚΑΜΙΑ πρόταση.

Η Δημ. Συμπαράταξη εξέφρασε δια μέσου του Ι.Φιλιπόπουλου την θέση της ζητώντας επίσης την θέσπιση διαλείμματος,αλλά δεν απάντησε αν αποδέχεται την πρόταση της +ΣυνΕξέλιξης, ενώ δεν έφερε επίσης ΚΑΜΙΑ πρόταση. Στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στις ώρες μηχανοδήγησης που πρέπει να προστατευτούν.

Η ΑΣΚΕ μέσω του γραφικού της εκπροσώπου, έβγαλε πύρινους λόγους για τα πενθήμερα, τα 8 ωρα την εγκύκλιο της Κουτρουμπά και "αυτούς" που πούλησαν τα πάντα καταστρέφοντας τον κλάδο. Ο γραφικός της εκπρόσωπος,δεν έφερε φυσικά ΚΑΜΙΑ πρόταση.
Όταν τον ρωτήσανε γιατί δεν έκανε ποτέ χρήση της εγκυκλίου που υπερασπίζεται - και διαλαλεί ότι συμφωνήθηκε μέσω της ΑΣΚΕ - ή γιατί δεν εργάζεται  ο ίδιος πενθήμερο σύμφωνα με όσα καταγγέλει , δεν απάντησε επίσης.
 Για αυτόν δικαιωνόμαστε που τον λέμε και γραφικό εμείς εδώ στο στέκι της έλξης.Μάλιστα μας ανέφερε πολλές φορές στις τοποθετήσεις του και εμείς τον ευχαριστούμε για την διαφήμιση.

Ο Γ.Γραμματέας του Σωματείου τόνισε ότι η ΠΕΠΕ εκπροσωπεί τα συμφέροντα των μηχανοδηγών και τα κυκλώματα εργασίας έχουν αυτήν την κατεύθυνση,ενώ ο Πρόεδρος του Σωματείου κατέληξε λέγοντας πως όλοι θα κριθούν όταν πρέπει.
Και οι 2 τόνισαν ότι η επικείμενη συμφωνία -ομόφωνα απο το ΔΣ - με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανοίγει τεράστιο δρόμο για το Σωματείο των μηχανοδηγών και όποιος δεν καταλαβαίνει τι ακριβώς πάμε να πετύχουμε δεν έχει αντιληφθεί τι θα καταφέρουμε.
Ο συνάδελφος Γενιδούνιας κατέληξε λέγοντας ότι όσοι επένδυσαν στην επικοινωνιακή κριτική με αφορμή το κύκλωμα του Προαστιακού, θα βρεθούν και πάλι απολογούμενοι καθώς τα τελευταία 2 χρόνια η ποιότητα εργασίας στο ΜΑΙ έχει βελτιωθεί σημαντικά ενώ με την είσοδο της ηλεκτροκίνησης στον Πειραιά, τίποτα πλέον δεν θα είναι ίδιο για το Κεντρικό μηχανοστάσιο.
Όλοι γνωρίζουμε τα προβλήματα που υπήρξαν με την έλλειψη εφεδρειών σε ΜΑΙ και ΜΘ, ωστόσο αυτή ήταν η επιλογή της Κεντρικής Υπηρεσίας και αυτή πρέπει να κριθεί.
Το Σωματείο έκανε όσα πρέπει με την προσφυγή του στο Υπουργείο Εργασίας για τις συνθήκες εργασίας των μηχανοδηγών και συνεχίζει την προσπάθεια. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

4 σχόλια:

  1. ΟΝΤΩΣ, ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ(ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ)ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ,ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.
    ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΛΕΙΨΗ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΩΝ,ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
    Η ΜΟΝΗ ΕΝΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ,ΕΙΝΑΙ,ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΜΕ ΑΝΑΦΟΡΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΑΝΑΠΑΥΣΕΙΣ,"ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ" ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΡΕΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ!
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ(ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ)ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ,ΑΛΛΑ Η ΤΙΜΩΡΙΑ!!ΓΙΑΤΙ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ;
    ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΝΑ ΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΑΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
    ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΤΙ ΚΑΚΟ;
    ΖΗΤΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΟ;
    ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ!
    ΑΠΛΑ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ!
    ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ!
    ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο συνάδελφος που σχολιάζει, έχει απόλυτο δίκιο.
    Το Σωματείο έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για το θέμα και αυτό θα λυθεί τις επόμενες μέρες.
    Δεν θέλω να πω ότι έχει λυθεί απο σήμερα,γιατί και σήμερα κάναμε παρέμβαση.Το πρόβλημα υπάρχει 2 εβδομάδες τώρα,ωστόσο είναι απόλυτα σωστή τοποθέτηση για τα Σαββατοκύριακα.
    Οι λογικές αυτές ΔΕΝ θα έπρεπε να ακολοθούνται απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και δείχνουν λάθος κατεύθυνση κ έλλειψη σεβασμού στους μηχανοδηγούς που ζητούν τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

    Συνεχίζουμε να προσπαθούμε να λύσουμε προβλήματα χρόνων,ελπίζω να αντιλαμβάνονται όλοι ότι οι μάχες που δίνονται 2 χρόνια τώρα δεν είναι ούτε εύκολες,ούτε ότι η εργοδοσία δεν έχει ενοχληθεί απο την δράση μας.
    Έχει ενοχληθεί σοβαρά και αυτές οι σπασμωδικές κινήσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποδεικνύουν το προφανές.

    Γενιδούνιας Κώστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά αυτοί οι λεβέντες του ΜΑΙ ζουν ακόμα σε άλλες εποχές που έβγαζαν τα εξοφλητικα στο αεροδρόμιο και έλεγαν όχι ρε γαμοτο δεν φτάσαμε το χιλιάρικο αυτό το Αδεκαπενθημερο και εμείς που δουλεύαμε δωδεκαωρο και πληρωνωμαστε για οκταωρο και φτάναμε τα 1300 με το ζόρι τους κοιτάζαμε σαν χαζοί. Άκου 5 δρομολόγια στο Κιάτο. Αυτά λεβέντες τελείωσαν. Για αυτό ο χοντρός θα σας γλενταει για πολλά χρόνια γιατί δείχνετε ποιοι είστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΩΣΤΑ,ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ:
    ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ 4 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΩΡΑ!ΑΠΟ ΤΙΣ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ!
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή