Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Δημήτρης Κασκαντίρης: Αν είσαι αγωνιστής και όχι ανταγωνιστής

Προετοιμαζόμένος ενόψει μαραθωνίου που θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο μαζί με άλλους συναθλητές μου εαν  όλα πάνε καλά πιστεύω ότι
θα έχουμε  με την βοήθεια του Θεού και θετικά αποτελέσματα ,σας αναφέρω κ τα ονόματα των άλλων συναθλητών μου(Βαγγελης,Κώστας,Γιωργος,Γιωργος) ο μικρότερος ο οποίος πρέπει να προσέξει διότι το νεαρό της ηλικίας του κ  ο ενθουσιασμός του που έχει για να τερματίσει μπορεί να τον φέρει πίσω στις τελευταίες θέσεις λόγω της δυσκολίας που έχει -παρουσιάζει- ο αγώνας, Παναγιωτης-Γιάννης ο οποίος είναι ο μοναδικός από όλους τους άλλους (ομάδα)που έχει σπουδάσει περί του αθλητισμού και είναι ο παντογνώστης -πάνσοφος-χρήσιμος των πάντων περί όλων των αθλημάτων -αλλά μόνο στην θεωρία λόγω της δυσλεξίας που έχει -.
Μου είπαν λόγω του άγχους που με διακατέχει να είμαι αγωνιστής μέσα στους αγωνιστικούς χώρους διότι κ οι φίλαθλοι βλέπουν τα πάντα και στο τέλος μας ανταμείβουν με ότι αξίζουμε. Υπάρχει το μάτι του δικαίου που τα βλεπει όλα :
Στους δρόμους για προπόνηση η στον αγώνα βάζουν ένα άλλο αθλητή και τρέχει λίγα μέτρα πιο μπροστά για να μπορέσει να βγάλει ο πρώτος όλη του την ταχύτητα , προσπαθώντας να τον περάσει .
Δηλαδή θεωρούμε ότι χωρίς αυτόν τον ανταγωνιστή ο αθλητής δεν θα αγωνιστεί όσο πρέπει και είναι αλήθεια. Αυτή είναι η φύση του ανθρώπου και των ζώων.Οταν ανταγωνίζεται ξεπερνάει τα όρια που έχει όταν αγωνίζεται μόνος του.Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να έχουμε μόνιμα μέσα μας το αίσθημα του ανταγωνισμού για να μπορούμε να αποδίδουμε.Αντιθετα η υπερβολική ανταγωνιστικότητα συνήθως κάνει την προσοχή μας να ξεφεύγει από την σωστή κατεύθυνση.Αντί να κοιτάμε μπροστά κοιτάμε λοξά.Και αυτό είναι μεγάλο λάθος.
Σημασία στην ζωή έχει το να είσαι ευχαριστημένος από τον αγώνα σου.Οχι υποχρεωτικά να νικάς τους άλλους.Πολυ κόσμος έχει χάσει τους αγώνες του γιατί χωρίς να το καταλάβει ο ανταγωνισμός ο ίδιος γινόταν σπουδαιότερος από τους στόχους του αγώνα.Ολη η ενέργητικοτητα στρέφεται ενάντια στον ανταγωνιστή και συνήθως -και δικαίως-πάνε στο διάολο και οι 2 μαζί.
Εσύ κάνεις τον αγώνα σου για να φτάσεις εκεί που θες εσυ με τον τρόπο που θες εσυ.Οχι για να εμποδίσεις τους άλλους από το να κάνουν τα ίδια η περισσότερα. Εσύ κανείς τον αγώνα σου για να περνάς ωραία στην ζωή σου. Όχι για να μισείς τους πετυχημένους.
Ο Τζίμης στο λέει και βάλτο πολύ καλά στο μυαλό σου και μην φοβάσαι εάν είσαι καθαρός για τίποτε: αν αφοσιωθείς στον αγώνα σου κ όχι στην εξόντωση των αντιπάλων τότε δεν θα χρειάζεται κιόλας να ασχοληθείς με τίποτα τέτοιο γιατί σίγουρα θα πετύχεις.Και άσε και τους άλλους να πετύχουν.Και μακάρι να πετύχουν ολοι αυτό που θέλουν.Χώρος υπάρχει.
Τελειώνοντας ο Τζίμης σου το γράφει γιατί το πιστεύει μέσα από τα βάθη της καρδιάς του και πρέπει να το χωνέψεις : Μόνο οι παρτακηδες - φαταουλες-μικρό εγωιστές -συμφεροντολόγοι όπως τους γνωρίσαμε στα προηγούμενα νομίζουν πως δεν υπάρχει χώρος πέρα από αυτόν που αφήνει η σκιά τους στις 2 το μεσημερι.
Όταν ο Αρχιμήδης ανακάλυψε τη σχέση βάρους και όγκου στο λουτρό του κ βγήκε γυμνός φωνάζοντας "ευρηκα" ήταν το τέλος , όχι η αρχή.
Σας ενημερώνω διότι δεν θέλω να σας το κρύψω ότι εργαζόμενοι θέλουν να γράψω επίμονα.
Και ένα τελευταίο εδώ κ πολύ καιρό με πιέζουν με θέμα " Αν μπορείς ...να μην είσαι φανατιλας". Του απάντησα ότι θα το σκεφτώ "πολύ αν αξίζει".
Σας ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση που μου δείξατε γιατί το πιστεύω ότι είναι το τελευταίο μου γραπτό κείμενο.

Σεπτέμβρης 2017
Κασκαντιρης Δημητρης Α.Ι.Ρεντης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου