Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017

Ανακοίνωση ΑΣΚ για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Η Ανεξάρτητη Σιδηροδρομική Κίνηση συμμετέχει και στηρίζει την 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η Π.Ο.Σ την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου. Στεκόμαστε για ακόμη μια φορά αλληλέγγυοι και αποφασισμένοι μπροστά
στην ιδιωτικοποίηση, όχι από συνήθεια, αλλά από επιτακτική ανάγκη του ρόλου μας τόσο ατομικά, όσο και συλλογικά. Η κύρια μέριμνα μας και ο σκοπός αυτής της απεργίας είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων αυτών των εργαζομένων που για χρόνια υπομένουν την εργασιακή αβεβαιότητα, υπερβαίνοντας πολλές φορές εαυτόν.
Δώσαμε μια μάχη που από την αρχή γνωρίζαμε πώς ήταν πολύ δύσκολη. Παρόλα αυτά τη δώσαμε με αξιοπρέπεια και ήθος, σκεπτόμενοι ότι ο κάθε αγώνας μέσα του κρύβει μια μικρή νίκη!
Συνάδελφοι, ο μόνος τρόπος για να διεκδικήσουμε τα εργασιακά μας κεκτημένα είναι με τη μαζική μας συμμετοχή στην απεργία... Σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον, το μόνο που μπορεί να μείνει σταθερό είναι η ενότητα των εργαζομένων...
Με αυτή την απεργία εκφράζουμε την αντίθεση μας στην πολιτική των αποκρατικοποιήσεων που εφαρμόζεται στην χώρα μας την τελευταία δεκαετία και η οποία μας καθιστά την μοναδική ευρωπαϊκή χώρα χωρίς δημόσιο σιδηρόδρομο. Θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για ένα σιδηρόδρομο με κοινωνικό χαρακτήρα, με κύριο γνώμονα την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.
Προειδοποιούμε παράλληλα ότι θα είμαστε απέναντι στην απάνθρωπη εντατικοποίηση της εργασίας καθώς και σε κάθε προσπάθεια εγκαθίδρυσης κλίματος τρομοκρατίας.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου