Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Xωρίς τέλος το αδιέξοδο (και το δράμα) της ΣΥΠΕ (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ)

Δεν έχει τέλος το δράμα που ζεί εδώ και 6 μήνες ο γραφικός εκπρόσωπος και η παράταξη της ΣΥΠΕ.
Αφού επένδυσαν στο ότι δεν θα υπογραφεί ποτέ η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, αφού μετά ανακάλυψαν ότι
θα υπογραφεί κάτι σαν Σύμβαση γιατί το επιχειρησιακό Σωματείο δεν θα συμφωνούσε ποτέ,αφού προσπάθησαν να πείσουν ότι οι αυξήσεις του 9.7% μεσοσταθμικά είναι προϊόν φαντασίας, αφού έφτασαν στο έσχατο σημείο της ταπείνωσης να αναφέρουν το ενιαίο ως καλύτερο μισθολόγιο, αφού δεν έκαναν καμία πρόταση τους τελευταίους 6 μήνες και ιδιαίτερα για την ΣΣΕ, είχαν επενδύσει τις τελευταίες τους ελπίδες για κριτική στον νέο τρόπο μισθοδοσίας.

Εδώ και 1 μήνα ο γραφικός και οι ελάχιστοι εναπομείναντες στην ΣΥΠΕ, επένδυαν και διακινούσαν σενάρια ότι ΔΕΝ θα πληρωθούμε στις 27 Νοέμβρη, μετά επένδυσαν στην 13η Δεκέμβρη που και πάλι δεν θα πληρωνόμαστε, μετά έλεγαν στους διαδρόμους ότι μετά το Δώρο η επόμενη μισθοδοσία θα είναι στις 5 Φλεβάρη και σήμερα έφαγαν άλλο ένα μεγαλοπρεπέστατο άδειασμα καθώς είδαν ότι στις 13 Δεκέμβρη πληρώθηκαν κανονικά, στις 21 θα πάρουν το Δώρο και στις 27 Δεκέμβρη (ημερομηνία που είχε εξαφανιστεί από το ημερολόγιο τους) θα γίνει η εκκαθάριση των δευτερευουσών του Νοεμβρίου και η αναδρομική πληρωμή των 2 μηνών τακτικών αποδοχών.
Αφού λοιπόν ο γραφικός απέδειξε για άλλη μια φορά στον σιδηροδρομικό κόσμο με τις μπαρούφες που διακινούσε γιατί τον λέμε γραφικό και αναξιόπιστο, σήμερα ανακάλυψε ότι ο ένας μισθός που θα δοθεί προκαταβολικά στους εργαζόμενους στις 10 Ιανουαρίου είναι .....ένα λάθος.
Όπως κάποτε κάποιος επικαλείτο την σύμβαση των ξενοδοχουπαλλήλων για να πείσει τους μηχανοδηγούς ότι δεν δικαιούνται την προσαύξηση της 6ης μέρας, που το στέκι είχε ανακαλύψει.
Ίδια λογική άρρωστων εγκεφάλων.

Μετά την μεγαλειώδη γκάφα με τον Συνεταιρισμό, ο γραφικός αποδεικνύει ότι  στερείται στοιχειωδών γνώσεων γύρω απο την εργατική νομοθεσία.
Βεβαίως ξέρει να διαβάζει την ΣΣΕ πολύ καλά, αφού όντως είναι Νόμος.
Τι λέει όμως ο Νόμος για την πληρωμή του μισθού στον ιδιωτικό τομέα;
Ότι οι δεδουλευμένες αποδοχές καταβάλλονται στο τέλος κάθε εργάσιμου μήνα.
Αυτό το ήξερε ο γραφικός και η ΣΥΠΕ και είχαν επενδύσει στο ότι ο μισθός Γενάρη θα πληρωνόταν στις 5 Φλεβάρη και άρα οι εργαζόμενοι θα έμεναν απλήρωτοι για 40 μέρες καθώς ο μισθός Δεκεμβρίου (οι τακτικές αποδοχές ) είχαν προπληρωθεί απο τις 27 Νοεμβρίου (όπως συμβαίνει στο Δημόσιο).
Λογάριασαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, δηλαδή τα Σωματεία και αυτούς που ενδιαφέρονται για τους συναδέλφους και την επίλυση των προβλημάτων τους.
Τα 2 Σωματεία κατάφεραν να δοθεί ως προκαταβολή ένας μισθός τον Γενάρη για να μην μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι.
Την παρακράτηση σε 3 άτοκες δόσεις του μισθού αυτού που προκαταβάλεται και  που δίνεται για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων,στην εσχατία της προσωπικής τους κατηφόρας οι Πασκοδακίτες στυλ ΣΥΠΕ, την παραλληλίζουν με τις δόσεις που πληρώναμε για τις περικοπές που φάγαμε με τα μισθολόγια !
Τότε που πληρώναμε σε 18 δόσεις λεφτά που μας έκοψε ΠΑΡΑΝΟΜΑ η συγκυβέρνηση Σαμαρά, τότε που δεν πληρωνόμαστε το επικίνδυνο και ανθυγιεινό και πόσα άλλα.
Η ΣΥΠΕ και ο γραφικός καθημερινά αποδεικνύουν ότι ο προσωπικός τους κατήφορος δεν θα έχει τέλος. Ζεί ένα δράμα, δεν του βγαίνει τίποτα. 

Η απόλυτη κατάντια 

Όπως τέλος δεν θα έχει και το κάζο με την κατάντια του κορυφαίου συνδικαλιστή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που θα πληρωθεί 20 και πλέον  μέρες κανονικής άδειας, επειδή το 2017 δεν την εκτέλεσε. Δεν προλάβαινε μάλλον λόγω της συνδικαλιστικής του δραστηριότητας και θέλει να την πληρωθεί με 100%.
Τα στερνά όμως τιμούν τα πρώτα.

Η κατάντια  στο απώγειο της, για τον εμπνευστή της ΣΥΠΕ και τον πνευματικό του γραφικού.
Η κατάντια για ανθρώπους που λέγανε ότι  υπηρέτησαν την έλξη απο καίρια θέση ευθύνης και όλοι πλέον γνωρίζουν ότι ευθύνονται στο ακέραιο για την απαξίωση του κλάδου. 
Έφυγε ΝΥΧΤΑ αυτός ο συνδικαλιστής, αλλά η ιστορία γράφει τα κατορθώματα του.
Αυτός που έδειχνε την συμφωνία ΠΕΠΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ ως συνδικαλιστικό ατόπημα, ο εργατοπατέρας των 20 και πλέον ημερών πληρωμένης κανονικής άδειας το 2017, ο εμπνευστής της ΣΥΠΕ σε Κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών στις αρχές του 2017, ΣΥΠΕ που εμπνεύστηκε με μοναδικό σκοπό να πάρει την προσωπική ρεβάνς και τελικά του έμεινε η έμπνευση για παρηγορία.  
Αυτός που ήταν απαραίτητος και θα υπέγραφε τριετή σύμβαση με τους Ιταλούς.....
Περαστικά στην ΣΥΠΕ και τον γραφικό.
Ο κατήφορος τους δεν έχει τέλος.

Χωρίς καμία ηθική αναστολή.



Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Η κριτική που γίνεται από τον προπέτη και αμετροεπή συνάδελφο είναι παρόμοια με την καφενειακή αντιμετώπιση της πολιτικής από τα έντυπα κάποιων Ομίλων. Την τακτική αυτή τη μετέφερε πλέον στη Βουλή ο επίδοξος μέλλων Πρωθυπουργός, εκτός κι αν θεωρείται απόδειξη η ατάκα "ο κόσμος τό 'χει τούμπανο κι εσείς κρυφό καμάρι". Όταν οι κραυγές, ο εξυπνακισμός, η κινδυνολογία, η μπουρδολογία, η συνομωσιολογία και η παραδοξολογία γίνονται "πολιτικός λόγος", τι περιμένετε από κενολόγους, ετερόφωτους και ανεμομυλίζοντες συνδικαλιστές; Υπήρχε ποτέ περίπτωση, οποιοσδήποτε εργοδότης που θέλει να υπάρχει ηρεμία στην επιχείρησή του, να αφήσει τους εργαζόμενους στην επιχείρησή του χωρίς πληρωμή επί 40 μέρες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή