Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

ΕΑΚ : Η αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης και η πρόσφατη σύγκλιση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ

Μετά τη δεκαετή λιτότητα και την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων στα χρόνια των μνημονίων, ήρθε η υγειονομική
πανδημία να αποτελειώσει ότι είχε απομείνει όρθιο. Αποτέλεσε δε, ευκαιρία - άλλοθι της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας για το τελειωτικό χτύπημα στον κόσμο της εργασίας.
Η ανεργία στη χώρα μας έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και ενώ είναι βέβαιο πλέον πως θα ξεπεράσει το 25%, δεν παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο για τον περιορισμό της.
Αντίθετα, δεν γίνεται και καμία προσπάθεια προστασίας των ανέργων, αλλά και των εργαζομένων για τους όρους εργασίας τους και για τις αποδοχές τους, καθώς χορηγούνται επίπλαστα επιδόματα σε μικρή μερίδα των εργαζομένων και για μικρόχρονικό διάστημα.
Το δήθεν«πλέγμα» προστασίας της κυβέρνησης,αφήνει τους μερικώς απασχολούμενους απροστάτευτους, τους δεεποχικούς και ορισμένου χρόνου στο έλεος της ύφεσης και της ανεργίας. Γενικεύεται η εκ περιτροπής  εργασία, διαμορφώνοντας το δόγμα «μισή δουλειά, μισός μισθός, μισή ζωή».
Ταυτόχρονα, χτυπιούνται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι δεν έχουν κανένα δίχτυ προστασίας με αποτέλεσμα πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις να αδυνατούν να επανεκκινήσουν. 
Μέσα σε αυτό το εργασιακό κλίμα, η ηγεσία της ΓΣΕΕ αποφάσισε (επιτέλους) να συγκαλέσει την Εκτελεστική Επιτροπή. Πέρα όμως από την καταγραφή και την πιστοποίηση της κατάστασης, καμιά απόφαση για αντίσταση δεν πάρθηκε, κανένας σχεδιασμός για ενεργοποίηση και αγωνιστικό κάλεσμα δεν υπήρξε !!!
Τα συνδικάτα πάντως, πιο μπροστά από την απούσα «ηγεσία» τους, όλο αυτό το διάστημα έδωσαν μάχες και καθημερινά παρέμβαιναν και συντόνιζαν αγώνες και αντιστάσεις σε αυτό το πρωτοφανές σκηνικό. Αυτές οι προσπάθειες και οι αγώνες πρέπει να αξιοποιηθούν, να δυναμώσουν και να εξελιχθούν σε ένα μεγάλο αγωνιστικό κίνημα αντίστασης και ανατροπής. 
Και αυτός είναι ο αγώνας που πρέπει να δώσουν όλες οι ζωντανές δυνάμεις του συνδικαλιστικού κινήματος, οι Ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα και επιτέλους να αναλάβει και η ΓΣΕΕ τις ευθύνες της και να μπει μπροστά σ’ αυτόν τον αγώνα, που θα είναι αγώνας επιβίωσης της εργαζομένων, αλλά και της κοινωνίας ολόκληρης
Να πάρουν άμεσα πρωτοβουλίες για να συγκροτηθεί ένα ενιαίο σχέδιο δράσης και αντιμετώπισης της νεοφιλελεύθερης επίθεσης της κυβέρνησης. 
Να στηριχτούν όλες οι παρεμβάσεις και οι κινητοποιήσεις που οργανώνονται σήμερα και για το επόμενο διάστημα για να στείλουμε όλοι μαζί, οι άνθρωποι της δουλειάς και της δημιουργίας, ένα ενωτικό, μαζικό και ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση και στους εργοδότες ότι δε θα επιτρέψουμε το μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλλουν.
Να απαιτήσουμε:
Άμεση παρέμβαση για τον κατώτατο μισθό, επαναφορά στα 751 ευρώ και απελευθέρωση των συλλογικών διαπραγματεύσεων
Άμεση επέκταση των ΣΣΕ τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους.
Άμεση προστασία όλων των ανέργων, των θέσεων εργασίας, και των όρων των συμβάσεων εργασίας με στήριξη του μισθού.
Όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων Κυριακές και Αργίες
Στελέχωση του μηχανισμού ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας για την άμεση έναρξη ελέγχων σε χώρους δουλειάς.
Ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις προσωπικού

Τα συνδικάτα πρέπει να αντιδράσουν και να σπάσουν τον αντιδημοκρατικό προπαγανδιστικό ολοκληρωτισμό που μας επιβάλλουν τα ΜΜΕ των εργολάβων της διαπλοκής, αλλά και τον απομονωτισμό και τον φόβο που έφερε η πανδημία και που σχεδιάζουν, κυβέρνηση και μεγάλο κεφάλαιο να διατηρήσουν.Ταυτόχρονα, η ΓΣΕΕ πρέπει να θέσει όλες τις δομές της σε πλήρη λειτουργία στην υπηρεσία των συνδικάτων και με όλα τα μέσα να στηρίξει κλάδους και συνδικάτα στον αγώνα αυτό.
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου