Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Ατομική ευθύνη τέλος!

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος 
Η φάση στην οποία έχει περάσει η χώρα, όπως τονίζουν οι ειδικοί και οι επιστήμονες, είναι ακόμα πιο δύσκολη από τις ημέρες της καραντίνας.
Πολύ περισσότερο καθώς στην επιδημιολογική αβεβαιότητα προστίθεται η βεβαιότητα της βαθιάς ύφεσης που έρχεται.

Η πειθαρχία και η αποφασιστικότητα που επέδειξε ο λαός το προηγούμενο διάστημα δεν μπορούν, πλέον, να χρησιμοποιηθούν σαν «μάσκα» για να κρυφτούν οι κρατικές ευθύνες.

Είναι κρατική ευθύνη να εξασφαλιστεί η προστασία των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς,
η προστασία των πολιτών στα μέσα μαζικής μεταφοράς,
η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία,
η διάθεση άμεσα μαζικών διαγνωστικών τεστ για τον πληθυσμό,
η προμήθεια του λαού με προστατευτικές μάσκες δωρεάν και χωρίς τον «μεσάζοντα» της αισχροκέρδειας.
Είναι κρατική ευθύνη, τόσο την τρέχουσα περίοδο όσο και ενόψει του φθινοπώρου, να αξιοποιηθεί ο χρόνος που κερδήθηκε με την πειθαρχία του λαού για να στηριχτεί ουσιαστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας.
Είναι κρατική ευθύνη η πραγματική στήριξη των εργαζομένων, των ανέργων (ορατών και… αόρατων), των επαγγελματιών, των μικρομεσαίων, των επιστημόνων, των καλλιτεχνών που βυθίζονται.
Και αυτό δεν γίνεται ούτε με επιδόματα φτώχειας, ούτε με δάνεια τοκιζόμενα και ανατοκιζόμενα, ούτε με αναστολές που επιστρέφουν ανατοκισμένες. Αυτό γίνεται με ενισχύσεις και επιχορηγήσεις, γίνεται με παραγραφές χρεών, γίνεται με τόνωση της εργασίας και όχι «στο όνομα της εργασίας», γίνεται με αντίθετη πορεία από την άμεση και έμμεση φοροληστεία των λαϊκών στρωμάτων, γίνεται με δημόσιες επενδύσεις και όχι με ξεπουλήματα.
Ολα αυτά δεν είναι «ατομική ευθύνη». Είναι κρατική και κυβερνητική ευθύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου