Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Νέα Ομοσπονδία στον χώρο της σταθερής τροχιάς ;

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστο 4 σιδηροδρομικά Σωματεία -πρώτης γραμμής-βρίσκονται σε συζητήσεις για την δημιουργία νέας Ομοσπονδίας στον χώρο της σταθερής τροχιάς (Σιδηροδρομικές μεταφορές, επιβατικές και εμπορευματικές).
Οι συζητήσεις γίνονται στην βάση μιας νέας προσπάθειας για την ενίσχυση του ρόλου
των συνδικάτων στον χώρο των αστικών - υπεραστικών και εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών και με βάση τα νέα δεδομένα που διαρκώς εξελίσσονται σε αυτόν.
Σκοπός δεν είναι η δημιουργία ενός γραφειοκρατικού μηχανισμού, όπως έχει καταστεί η ΠΟΣ τα τελευταία χρόνια, αλλά ενός δυναμικού συνδικάτου που θα διαμορφώνει τις εξελίξεις  στον χώρο των μεταφορών και δεν θα τρέχει πίσω απο αυτές.
Τα πρωτοβάθμια συνδικάτα θα διατηρούν την αυτονομία στους επιχειρησιακούς τους χώρους και δεν θα καπελώνονται απο κομματικά φερέφωνα σε Δευτεροβάθμιο Επίπεδο.
Το πρότυπο των συζητήσεων είναι η οργάνωση των συνδικάτων μεταφορών σε γειτονική χώρα ενώ με το τέλος της υγειονομικής κρίσης - που έχει καθυστερήσει τις συζητήσεις-  αυτές θα αναθερμανθούν και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.
Αναμφίβολα αν οι συζητήσεις καρποφορήσουν θα μιλάμε για την αλλαγή τοπίου στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας και στον χώρο των μεταφορών που άλλωστε είναι πρωταγωνιστής στην προσπάθεια για την υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης και την ανάπτυξη της οικονομίας.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου