Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Συνάντηση Τζάκρη – Σπηλιόπουλου για την σύνδεση της Πέλλας με τον προαστιακό.


Συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο είχε η Βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, για την επέκταση του Δυτικού Προαστιακού της Θεσσαλονίκης στην Έδεσσα μέσω των Γιαννιτσών.


Ο κ. Σπηλιόπουλος αξιολογεί το έργο ως εφικτό και δελεαστικό.

Η κ. Τζάκρη από την πλευρά της αναφέρει τα εξής:

Σήμερα, είχα συνάντηση με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο με αντικείμενο την εξέλιξη των διαδικασιών που είχαν δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση για το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με την Έδεσσα μέσω Γιαννιτσών, με την επέκταση του Προαστιακού της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Αφορμή για τη συνάντηση στάθηκε η σύσταση -με την από 9-4-2020 απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών- Συντονιστικής Επιτροπής Σιδηροδρομικών Έργων, η οποία θα αποφασίσει για το ποια νέα σιδηροδρομικά έργα θα ενταχθούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη νέα προγραμματική περίοδο του ΕΣΠΑ (2021 – 2027), μέλος της οποίας είναι ο κ. Σπηλιόπουλος με την ιδιότητά του ως Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ.

Ενημέρωσα τον κ. Σπηλιόπουλο ότι για τη διασύνδεση του Μητροπολιτικού Οικιστικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης με την Έδεσσα μέσω Γιαννιτσών με προαστιακή σιδηροδρομική γραμμή είχε εκπονηθεί μέχρι το 2007 μόνο μελέτη σκοπιμότητας, η οποία μάλιστα έχρηζε επικαιροποίησης και πως κατόπιν δικής μου πρόσκλησης ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ και κλιμάκιο στελεχών του πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Πέλλα στις 3 Οκτωβρίου του 2016, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες υλοποίησης του έργου της προαστιακής σύνδεσης της Έδεσσας με τη Θεσσαλονίκη μέσω Γιαννιτσών και της επέκτασης αυτής μέχρι την Αριδαία, κατόπιν της οποίας εκπονήθηκε από τον ΟΣΕ Αναγνωριστική Μελέτη Χάραξης της προαστιακής σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών και ανατέθηκε η επικαιροποίηση της Μελέτης Σκοπιμότητας – Βιωσιμότητας.

Η αναγνωριστική μελέτη χάραξης παρουσιάστηκε σε ανοιχτή εκδήλωση στα Γιαννιτσά στις 18 Φεβρουαρίου 2017 και η επικαιροποιημένη μελέτη σκοπιμότητας – βιωσιμότητας της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών παρουσιάστηκε επίσης στα Γιαννιτσά στις 27 Μαρτίου 2018 από τον Γεν. Διευθυντή του ΟΣΕ κ. Γρ. Σαμπατακάκη σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πέλλας και ανακοινώθηκε από τον τότε Γενικό Γραμματέα κ. Θάνο Βούρδα ότι τόσο η οριστική μελέτη του έργου όσο και η υλοποίησή του θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό εργαλείο χρηματοδότησης Connecting Europe Facilities (CEF), το οποίο αναμένονταν να εκδώσει σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος το Φθινόπωρο του 2019, μετά την κατάθεση φακέλου, πλην όμως δεν πρόλαβε να κατατεθεί διότι προκηρύχθηκαν οι πρόωρες εθνικές εκλογές του Ιουνίου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ αναγνώρισε ότι το έργο του Δυτικού Προαστιακού της Θεσσαλονίκης, ο οποίος πρέπει να επεκταθεί μέχρι την Έδεσσα μέσω Γιαννιτσών, εξυπηρετώντας συγχρόνως και όλες τις ενδιάμεσες κωμοπόλεις του Νομού Θεσσαλονίκης (Χαλκηδόνα, Κουφάλια, Άγιος Αθανάσιος κ.λπ.), αποτελεί μια από τις πρώτες προτεραιότητες της χώρας στα σιδηροδρομικά έργα και χαρακτήρισε το έργο αυτό εφικτό και δελεαστικό, εφόσον θα συνδέσει περιοχές όμορες στη Θεσσαλονίκη με το μητροπολιτικό κέντρο της πόλης με το φιλικότερο μεταφορικό μέσο, τον σιδηρόδρομο, και ότι ο ίδιος προσωπικά θα υποστηρίξει το έργο στην συντονιστική επιτροπή που έχει συσταθεί από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για την προτεραιοποίηση των έργων στην Κεντρική Μακεδονία, η οποία δεν έχει συνεδριάσει ακόμη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

www.pellamou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου