Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Το Σιδηροδρομικό Μουσείο ανοίγει για το Master Chef, όχι για το κοινό (;). video

Πολλοί αναγνώστες βλέποντας το trailer του Master Chef  επικοινώνησαν με το στέκι της έλξης για να μας ρωτήσουν για το νέο σιδηροδρομικό μουσείο καθώς τα όντως μαγευτικά  πλάνα
προσελκύουν το ενδιαφέρον για την εγκατάσταση   που πέρυσι ανακαινίστηκε απο τον Νίκο Μπελαβίλα με πρωτοβουλία της Διοίκησης του ΟΣΕ και του Υπουργείου Μεταφορών.
Πρόκειται για ένα πραγματικά  εντυπωσιακό project που δυστυχώς μετά τον περασμένο Ιούλιο ακόμα δεν έχει ανοίξει τις πύλες του στο κοινό ενώ κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο σχεδιασμός για τον χώρο το επόμενο διάστημα.
Η Λεύκα μπορεί να αποτελέσει ένα νέο σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα στον Πειραιά αναβαθμίζοντας την πόλη, και την  περιοχή που ήταν υποβαθμισμένη και κυρίως γνωστή μέχρι πρόσφατα για την βιομηχανική της ζώνη.
Με την ελπίδα ότι το Μουσείο θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό, εμείς θυμίζουμε την περυσινή τελετή εγκαινίων στην οποία παρέστη η τότε  πολιτική ηγεσία, πολίτες και εκατοντάδες σιδηροδρομικοί.





και το trailer της εκπομπής

1 σχόλιο:

  1. Στα εγκαίνια έλαμψαν δια της απουσίας τους οι Δημοτικοί άρχοντες του Πειραιά και οι Βουλευτές Πειραιά της ΝΔ. Θεώρησαν ότι πρόκειται για ΣΥΡΙΖΑϊκή φιέστα, λίγο μετά την παραίτηση της Κυβέρνησης και απαξίωσαν να παραστούν. Μετά τις Εκλογές η νέα διοίκηση του ΟΣΕ καμιά σημασία δεν δείχνει για την ολοκλήρωση των εργασιών που απαιτούνται για να γίνει επισκέψιμος ο χώρος και ασφαλή τα εκθέματα. Και να μην ξεχνάμε ότι τα οχήματα του Orient Express, πλην ολίγων, οδηγήθηκαν στη Μαγνησία και τους Λαχανόκηπους όπου λεηλατήθηκαν γιατί έπιαναν χώρο!! Μια πηγή εσόδων απαξιώθηκε από την αδιαφορία των μεγαλοπαραγόντων του ΟΣΕ. Ένα WL και ένα WR είναι στο Εργ. Θεσσαλονίκης για επισκευή, εδώ και 20 χρόνια!!! Οι μεγάλης αξίας μαρκετερί του εστιατορίου που βρίσκονται; Τα διακοσμητικά τους στοιχεία, απλίκες κλπ, βρίσκονται κατά καιρούς σε δημοπρασίες και αντικερί... Η ιστορία, ο πολιτισμός και η προστασία των μνημείων και του περιβάλλοντος, δεν αποτελεί προτεραιότητα για τις Αγορές και το οικονομικό μοντέλο που πρεσβεύουν οι οπαδοί της άνευ όρων "ανάπτυξης"! Το απέδειξαν με το πρόσφατο περιβαλοντοκτόνο Νομοσχέδιο που πέρασε εν μέσω καραντίνας, ο καταστροφέας του σιδηροδρόμου, Κωστής Χατζηδάκης και οι λοιποί συνεταίροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή