Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Tηλεδιάσκεψη του Προεδρείου της ALE


1η τηλεδιάσκεψη του Προεδρείου της ALE (Ευρωπαική Ομοσπονδία Συνδικάτων Μηχανοδηγών) χτες με την συμμετοχή του Σωματείου μας. Στην συζήτηση η συμφωνία συνεργασίας της ALE με την
ETF και οι συζητήσεις με την CESI, οι επιπτώσεις της πανδημίας στον σιδηρόδρομο και το 4ο σιδηροδρομικό πακέτο. 

Η ΠΕΠΕ κατέθεσε την Ελληνική Εμπειρία απο την κρίση και την επιτυχή υγειονομική της αντιμετώπιση, ζήτησε να υπάρξει παρέμβαση στον κοινωνικό διάλογο στην ΕΕ προκειμένου να υπάρξει ισότιμη αντιμετώπιση στον ανταγωνισμό αεροπορικών - σιδηροδρομικών μεταφορών καθώς και έθεσε ζητήματα του κλάδου μας, τα οποία θα συζητηθούν το επόμενο διάστημα. 
Κοινή άποψη όλων των συνδικάτων  ότι η κρίση της πανδημίας δεν μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για δυσμενείς αλλαγές στα εργασιακά των μηχανοδηγών -και των σιδηροδρομικών- που βοήθησαν τα μέγιστα στις μεταφορές την περίοδο της κρίσης.
H συμμετοχή του Σωματείου μας έγινε απο τα γραφεία του στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά, που βρίσκονται υπό ανακαίνιση -σύντομα η ΠΕΠΕ θα έχει ένα σύγχρονο χώρο- και με την πολύτιμη βοήθεια του συναδέλφου μηχανοδηγού ΜΑΙ Κωλέτη Μανώλη.

Με πληροφορίες και απο το blog της ΠΕΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου