Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Tην επανακυκλοφορία των τρένων ζητούν πολλοί αναγνώστες


Την παρέμβαση των εργαζομένων για την επανακυκλοφορία του συνόλου των αμαξοστοιχιών ζητούν πολλοί αναγνώστες με μηνύματα τους καθημερινά. Χαρακτηριστική είναι η 

επιστολή αναγνώστη που αναφέρει "Είναι επείγουσα και επιτακτική ανάγκη να ξαναδρομολογηθούν οι αμαξοστοιχίες 884/885 από Αθήνα προς Καλαμπάκα και αντιστρόφως. Ολόκληρη η Δυτική Θεσσαλία με περιοχές με σημαντικό πληθυσμό (Καλαμπάκα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Σοφάδες και άλλες περιοχές) έχουν  ξεμείνει χωρίς τραίνο από και προς Αθήνα τη στιγμή που πριν την κρίση του κορονοιού αυτά τα 2 δρομολόγια πηγαινοερχόταν γεμάτα και συχνά με όρθιους επιβάτες."

Aντίστοιχες επιστολές έχουμε λάβει για την Αλεξανδρούπολη, για τον Προαστιακό Θεσσαλονίκης αλλά και αρτηριακά τρένα (κυρίως τα νυχτερινά).

Εμείς μεταφέρουμε την εξής πληροφόρηση.
Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρίσκεται αυτές τις μέρες σε συνεχείς διαβουλεύσεις με όλους τους αρμοδίους προκειμένου να επανακυκλοφορήσουν όλα τα τρένα. 
Η κατάργηση των δρομολογίων έγινε λόγω των αναγκαστικών περιοριστικών μέτρων ενάντια στην πανδημία και αυτά σταδιακά επανέρχονται. 
Θεωρούμε πως και απο την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε νέες ανακοινώσεις. 
Ωστόσο οι αναγνώστες θα πρέπει να έχουν κατά νου, ότι ΑΠΟΛΥΤΗ προτεραιότητα αποτελεί η αυστηρή τήρηση των οδηγιών της επιστημονικής κοινότητας ενάντια στην εξάπλωση του COVID-19. Και αυτές τις οδηγίες τηρεί κατά γράμμα η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, απολύτως ΟΡΘΑ. 

Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου