Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Συμμετοχή της ALE στον κοινωνικό διάλογο στην Ε.Ε.

Ενημέρωση 
Συνεχίζει τις πετυχήμενες παρεμβάσεις σε επίπεδο Ε.Ε. η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνδικάτων Μηχανοδηγών. Όπως ενημερωθήκαμε 




η Ε.Ε. έδωσε παράταση για την έκδοση των οδηγιών για την ασφάλεια και την διαλειτουργικότητα που θα εκδοθούν στα πλαίσια του   4ου σιδηροδρομικού πακέτου και μέχρι τις 31/10/2020.
Παράλληλα η ALE συμμετείχε με την Ε.Επιτροπή και την ERA σε τηλεδιάσκεψη για το θέμα των ωρών εργασίας και ξεκούρασης των μηχανοδηγών  καθώς και την πιθανότητα  προσθήκης στις μηχανές των εμπορευματικών μεταφορών wc. (ένα αίτημα που έχουν θέσει συνδικάτα που εμπλέκονται σε διασυνοριακές μεταφορές και είναι διαχρονικό). 
Η αυτόνομη παρουσία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σωματείων Μηχανοδηγών (ALE) στον κοινωνικό διάλογο ενισχύει τα αιτήματα του κλάδου μας ενώ θα πραγματοποιηθεί και τηλεδιάσκεψη του Προεδρείου της ALE (Πρόεδροι) για ενημέρωση καθώς αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας Covid-19 η τακτική εξάμηνη συνεδρίαση. (είχε προγραμματιστεί στην Ιταλία για τον Μάιο του 2020).
H συνεχής και αυτόνομη παρουσία της ALE το τελευταίο διάστημα στον κοινωνικό διάλογο στην ΕΕ αποδεικνύει την σημασία και την αναβάθμιση του ρόλου των συνδικάτων μηχανοδηγών σε όλη την Ευρώπη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου