Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Αλλάζει χέρια το λιμάνι του Βόλου – Κοινοπραξία με Δήμο, Περιφέρεια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ και επενδυτές.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιδιωτικοποίησης των δέκα περιφερειακών λιμανιών της χώρας, μεταξύ των οποίων και αυτό του Βόλου.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο Υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης, ακόμα και μετά 
την πανδημία του κορωνοϊού το επενδυτικό ενδιαφέρον παραμένει υψηλό και όλα θα κριθούν από τις προσφορές που θα κατατεθούν στο ΤΑΙΠΕΔ.


Ήδη το ΤΑΙΠΕΔ έχει προσλάβει προσωπικό προκειμένου να οργανώσουν τις διαγωνιστικές διαδικασίες.

Στο θέμα παρενέβη με δηλώσεις του και ο δήμαρχος του Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος άσκησε αυστηρή κριτική στις προηγούμενες διοικήσεις του Οργανισμού Λιμένος, εξαιρώντας την Β. Μήτρου και τον Σ. Αναγνώστου.

«Το λιμάνι του Βόλου έχει έσοδα από τα τραπεζοκαθίσματα της παραλίας, που “κλέβει” από τον Δήμο και από το πάρκιγκ των αυτοκινήτων. Μέσα θα έμπαιναν αν δεν είχαν και αυτά. Δηλαδή από έσοδα που αντιστοιχούν στον Δήμο. Τρεις λαλούν και δύο χορεύουν είναι εκεί. Κάθονται και κοιτάνε πως έρχονται οι βάρκες και τα πλοία και παίρνουν τον μισθό» δήλωσε.

Ο Αχιλλέας Μπέος αποκάλυψε ακόμα οτι ο Δήμος Βόλου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ιδιώτης επενδυτής θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην επόμενη μέρα του λιμανιού, μόλις αυτό αλλάξει χέρια.


«Εμείς ως Δήμος Βόλου θα διεκδικήσουμε να έχουμε μερίδιο από το λιμάνι και λόγο στη νέα του σύνθεση. Δε θέλουμε να διοικήσουμε. Θέλουμε όμως να προσφέρουμε. Είχαμε ήδη συναντήσεις και με την Περιφέρεια και με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το θέμα αυτό, αλλά και με επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν. Θέλουμε το λιμάνι να αναπτυχθεί, να ανοίξει νέες θέσεις εργασίας, να πάρει τη θέση που του αξίζει» τόνισε ο δήμαρχος Βόλου.

www.thenewspaper.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου