Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Ακόμα ασχολούνται με τον...ΣΥΡΙΖΑ ο γραφικός και η ΔΑΚΕ


Ρεσιτάλ ένοχης σιωπής απο τον γραφικό επαναστάτη της ΠΑΣΚ- ΔΑΚΕ-ΔΕΣΚ που δεν αναφέρει ΤΙΠΟΤΑ απο όσα ψηφίζονται αυτές τις μέρες και  ακόμα -10 μήνες μετά- ασχολείται με
τον ΣΥΡΙΖΑ και τους...συνδικαλιστές του. Μαζί και η ΔΑΚΕ.. 

Ρεσιτάλ εμπάθειας όταν δεν τολμούν να αρθρώσουν πλέον λέξη  για την μη ανανέωση των 79 συμβάσεων ορισμένου χρόνου στην τεχνική βάση. Τους φταίνε οι συνδικαλιστές του Δικτύου και ο ΣΥΡΙΖΑ . Μόνο που στα συνδικάτα υπάρχουν παρατάξεις και όχι πολιτικά κόμματα. 
Τους φταίει λοιπόν το Δίκτυο που απο την ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ τόνιζε ότι προτεραιότητα ήταν η διασφάλιση των θέσεων εργασίας που θα ερχόταν με την είσοδο του προσωπικού της πρώην ΕΕΣΣΤΥ στην επιχειρησιακή ΣΣΕ της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.  
Τότε κάποιοι ανέβαιναν στα κεραμίδια και υπόσχονταν ότι τα ....καλύτερα έρχονται. Αυξήσεις έταζαν, θα έσκιζαν συμβάσεις έταζαν, θα πάταγαν τα άλλα Σωματεία στο πάτωμα, έταζαν.

Τι θυμόμαστε και εμείς τώρα.

Ξεχνάει λοιπόν ο γραφικός ότι και ο ίδιος ήταν μέλος της ΠΑΣΚ και του ΠΑΣΟΚ μέχρι ΚΑΙ τα τέλη του 2014, όταν και τότε την στήριξε, αφού δεν κατέβηκε στις εκλογές του Σωματείου μας με το ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών και την ΔΕΣΚ. 
Τι φοβόταν  ο γιαλαντζί τάχα κομμουνιστής και αγωνιστής  το 2012 και δεν κατέβηκε με το ΠΑΜΕ και την ΔΕΣΚ αφού απο τα γενοφάσκια διαβάζει την Παρισινή Κομμούνα ;
 Τίποτα. Στήριζε ΠΑΣΚ και ΠΑΣΟΚ. Μετά πήγε στην ΔΕΣΚ (το 2015) μετά επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ (ΣΥΠΕ το 2018) και τώρα το έχει δίπορτο, μάλλον τρίπορτο. Δευτέρα Τετάρτη Παρασκευή ΔΕΣΚ, Τρίτη Σάββατο ΠΑΣΚ, Πέμπτη  Κυριακή ΔΑΚΕ. 
Ποιος ήταν  η γραφίδα της ΔΑΚΕ στο διαδίκτυο μέχρι το 2014, γνωστά αυτά σε όλους πλέον.

Όσον αφορά τις μετατάξεις της ΕΕΣΣΤΥ, είναι γνωστό ότι απο την τεχνική βάση αποχώρησαν συνδικαλιστικά στελέχη και απο άλλες παρατάξεις (πέραν του Δικτύου). Απλά έχει μια αλλεργία να τις αναφέρει εδώ και χρόνια. Δεν πειράζει. Θυμίζουμε ότι αυτές ήταν εθελοντικές γιατί η εταιρεία ιδιωτικοποιούνταν. Έγινε σε πολλές παρόμοιες περιπτώσεις. 
Μπορεί να ήθελε να φύγει και αυτός απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ όταν ιδιωτικοποιούνταν και να το έχει κρυφό καημό. 

Στην ουσία.
Κουβέντα για όσα ψηφίστηκαν εδώ και 10 μήνες σε εργασιακά, οικονομικά και τις επαχθείς ρυθμίσεις παντού απο την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Κουβέντα για την εργοδοσία, από αυτούς που τάχα θα κάνανε επανάσταση στα εργοστάσια και στα μηχανοστάσια. 
Η επιστολή του δήθεν "νέου Σωματείου"  για τις 79 απολύσεις και των ανώνυμων ιδρυτικών μελών που θα έπαιρναν τα φλάμπουρα και θα έκαναν επανάσταση, έσταζε ΜΕΛΙ μέχρι το πάτωμα, παραλίγο να κολλήσουν οι συντάκτες της στην Κάνιγγος. 
Αλήθεια δεν ντράπηκε καθόλου όταν την διάβαζε και μετά απο 79 απολύσεις -όπως λέει ; "Το Σωματείο μας, είτε σε κάποιους αρέσει είτε όχι, θα παρεμβαίνει προς όφελος όλων των εργαζομένων, αναγνωρίζοντας κάθε θετικό βήμα της διοίκησης και καταγγέλλοντας οτιδήποτε αρνητικό!" Αυτά μετά απο 79 απολύσεις! Και... σκιάχτηκαν οι εργοδότες. Φήμες λένε ότι βάλανε τα κλάματα διαβάζοντας αυτά. Μοιρολόγια.

Και το πλέον ουσιαστικό. 
Επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ , έγιναν 100+ πλέον προσλήψεις στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ με πλήρη ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ  και όλοι εντάχθηκαν στην ΣΣΕ το 2018, ακόμα και όσοι εργάζονταν με μπλοκάκι. ΟΛΟΙ. Και ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων.

Την διαφορά στην αγορά εργασίας  μετά τις εκλογές του 2019 την βλέπουν ΟΛΟΙ, μόνο η ΔΑΚΕ δεν την βλέπει και ο γραφικός.
41.000 απολύσεις τον Μάρτιο του 2020. Ύφεση απο τον Γενάρη του 2020.
258 απολύσεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού σήμερα σε μεγάλη τεχνική εταιρεία στην Εύβοια, η ΛΑΡΚΟ των 2000 εργαζόμενων μέσα στην απληρωσιά και την επισφάλεια 3 μήνες τώρα.

79+21 = 100 αποχωρήσεις  με την μη ανανέωση συμβάσεων τεχνιτών επίσης τις βλέπουν ΟΛΟΙ. Μάντεψε πότε έγιναν. 
Αν αυτά γινόντουσαν επί ΣΥΡΙΖΑ ακόμα θα έγραφε ο γραφικός επαναστάτης του πληκτρολογίου.
Τώρα ΜΟΥΓΓΑ. 
Και φταίνε οι συνδικαλιστές του Δικτύου ; 

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ότι 

Στην Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ΠΑΣΚ είναι πρώτη, ΔΑΚΕ είναι δεύτερη, ΠΑΜΕ είναι η ουρά.
Το Δίκτυο είναι 3η δύναμη. Και φταίει το Δίκτυο; Αλήθεια; 

Ποιος λοιπόν μιλάει για ηθική; 
Αυτός που ακόμα και στον ύπνο του βλέπει συνδικαλιστές του ....ΣΥΡΙΖΑ; 
Αυτός που  το Σωματείο του στον χώρο εργασίας του ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕ τα πάντα για ΟΛΟΥΣ μέσα στην υγειονομική κρίση, κάνει κριτική εκ εκ του ασφαλούς και εκ του πληκτρολογίου; 
Έλα στις επικείμενες συνελεύσεις αν τολμάς να σου εξηγήσουμε τι σημαίνει ηθική.
Τι σημαίνει ευθύνη. 
Και τι ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ. 
Αν τολμάς. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου