Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Σ.Σ. Πελοποννήσου (Παράρτημα Αχαίας) : Ανακοίνωση για στάσεις εργασίας της Π.Ο.Σ.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Σας καλούμε να πάρετε μέρος στις δύο 4ωρες στάσεις εργασίας 3 και 4/2/2022 από τις 12:00 μέχρι 16:00.

Η κυβέρνηση και η διοίκηση του ΟΣΕ συνεχίζουν με την ίδια σφοδρότητα την αντισιδηροδρομική και αντεργατική τους πολιτική με όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αφού αποψίλωσαν τον Οργανισμό από προσωπικό με τις υποχρεωτικές μετατάξεις κλείνοντας ένα μεγάλο μέρος του δικτύου το οποίο λεηλατήθηκε, εδώ και 10χρόνια δεν έχουν προχωρήσεις σε καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Η κατάσταση πλέον είναι τραγική σε όλες τις ειδικότητες (Δ/νση κυκλοφορίας, Συντήρηση Γραμμής) Οι εργαζόμενοι δουλεύουν με υπερεργασία χωρίς αναπαύσεις και δικαιούμενες άδειες . Το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης προσωπικού φαίνεται και στους Σταθμούς που κλείνουν αλλά και στην κατάσταση της Γραμμής και του Δικτύου ειδικά στην Πελοπόννησο που έχει πλέον εγκαταλειφτεί από τη Διοίκηση στην τύχη της. Η λειτουργία του μέχρι σήμερα οφείλεται στο φιλότιμο του ελάχιστου εναπομείναντος γερασμένου προσωπικού. Δυστυχώς με τις συνταξιοδοτήσεις  αυτού του προσωπικού η κατάσταση πλέον είναι τραγική. Κανείς δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί την ασφάλεια της κυκλοφορίας. Την ευθύνη την έχουν από δω και πέρα πλέον αποκλειστικά η Διοίκηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών που αντί να προσλάβουν προσωπικό προχωρούν στην απόλυση των φυλάκων ισόπεδων διαβάσεων με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι ακόμα πιο εκρηκτική.

Δεν θέλουν εργαζόμενους με δικαιώματα αλλά ενοικιαζόμενους με μπλοκάκια και ορισμένης σύμβασης ώστε να μην αποκτούν δικαιώματα και να τους έχουν όμηρους.. Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουμε  τα συμπεράσματά μας και να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν. Το δικαίωμα στην Εργασία στην Υγεία στην Αξιοπρεπή διαβίωση, στην Απεργία στην Ελεύθερη Συνδικαλιστική Δράση που καταργεί ο νόμος Χατζιδάκη.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ συμμετοχή στην δύο 4ωρες Στάσεις Εργασίες και στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων  που θα προκύψουν εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας.


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ

Ν. ΑΧΑΪΑΣ Σ.Σ.Π.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου