Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2022

Επιστολή ΔΕΣΚ - Σ στα μέλη ΔΣ της Π.Ο.Σ.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Απέναντι στην κλιμακούμενη ολομέτωπη επίθεση της Κυβέρνησης στα εργασιακά δικαιώματα, την ανάγκη υπογραφής Σ.Σ.Εργασίας, την αντιμετώπιση της

ακρίβειας, τις ανατιμήσεις στο ρεύμα και στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης, τις μαζικές απολύσεις, την εφαρμογή του Νόμου Χατζηδάκη, εκατοντάδες Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες έχουν πάρει αποφάσεις για συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022 στις 12.00’, στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Ταυτόχρονα, μέσα σε αυτή τη γενικευμένη επίθεση, η Κυβέρνηση επιλέγει να υλοποιήσει ένα ακόμη έγκλημα. Παραχωρεί μία από τις μεγαλύτερες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας μας και απολύει 1.200 εργαζόμενους βγάζοντάς τους και από τα σπίτια τους.

Η ανάγκη προστασίας της υγείας μας και του εισοδήματος κόντρα στην πολιτική που θυσιάζει τις ανάγκες του λαού για τα κέρδη των λίγων, φέρνουν συνδικάτα και εργαζόμενους μπροστά στις ευθύνες τους.


Ζητάμε από τα Σωματεία και την Π.Ο.Σ. στο Σιδηρόδρομο να πάρουν άμεσα αποφάσεις συμμετοχής στο Συλλαλητήριο, να ενώσουμε τις φωνές και τις δυνάμεις μας, να σταθούμε αλληλέγγυοι με όλους τους εργαζόμενους αλλά και να αναδείξουμε και τα δικά μας σοβαρά αιτήματα που επανειλημμένα έχουμε καταγράψει.


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.                                              ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΣΚ-Σ


ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΤΡΕΒΛΟΣ ΗΛΙΑΣ

ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου