Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Επιστολή ΠΕΠΕ για όσα συνέβησαν στον Προαστιακό τις τελευταίες 3 μέρες

Επιστολή στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ 

Τις τελευταίες 3 ημέρες στον Προαστιακό Αθήνας, επικράτησε πρωτοφανές αλαλούμ στην εκτέλεση των δρομολογίων με καθυστερήσεις, ακυρώσεις και τροποποιήσεις σε αυτά. 

Οι μηχανοδηγοί τις ημέρες αυτές, δέχτηκαν πρωτοφανείς επιθέσεις και προπηλακισμούς, καθώς ΚΑΝΕΙΣ υπεύθυνος δεν φρόντισε να ενημερώσει τους επιβάτες για την αιτία των προβλημάτων και τον χρόνο που θα απαιτηθεί για την αποκατάσταση τους, γεγονός –τουλάχιστο- πρωτοφανές. 

Αποτέλεσμα αυτής της πρωτοφανούς αδιαφορίας, αλλά και του αλαλούμ που επικρατούσε, ήταν να τεθεί σε κίνδυνο σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και  η σωματική ακεραιότητα του προσωπικού. 

Σας ενημερώνουμε ότι 


Καθίσταστε  απόλυτα υπεύθυνοι για ότι συμβεί εφεξής και ιδιαίτερα για τον κίνδυνο ατυχήματος που προκύπτει από την ψυχολογική πίεση που ασκείται στους μηχανοδηγούς καθημερινά, σε ένα δίκτυο που δεν λειτουργεί κανένα σύστημα ασφαλείας. Πλέον γνωρίζετε.

Το Σωματείο μας θα συστήσει στους μηχανοδηγούς να μην φορούν υπηρεσιακά ρούχα στον Προαστιακό Αθήνας και Θεσσαλονίκης  για την προστασία τους και  μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση που επικρατεί (και η οποία διαρκώς επιδεινώνεται)  καθώς στοχοποιούμαστε  από τους επιβάτες.

Σε περίπτωση προπηλακισμών – επιθέσεων σε μηχανοδηγούς,  τα δρομολόγια θα σταματούν ΑΜΕΣΑ και χωρίς καμία προειδοποίηση εκ μέρους μας,  καθώς κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα του προσωπικού. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου