Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Π.Ο.Σ. Συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου στο Σύνταγμα

 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Μετά την πανδημία και τις οδυνηρές συνέπειές της τόσο σε ανθρώπινες ζωές όσο και στην κοινωνική ζωή, ήρθαν οι υπέρογκες αυξήσεις στην ενέργεια και τα βασικά είδη και προϊόντα λαϊκής
κατανάλωσης.

Με πρόσχημα την πανδημία, η Κυβέρνηση με μια σειρά Νομοθετημάτων αφαίρεσε τα όποια ελάχιστα δικαιώματα είχαν απομείνει από τους εργαζόμενους, αποθρασύνοντας περαιτέρω τους εργοδότες. 

Αντί να θωρακίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και γενικότερα τις δομές του Κράτους, αντί να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας και τα εισοδήματα των εργαζομένων, παρακολουθεί με απάθεια την απαξίωση των Δημόσιων Επιχειρήσεων, τις τιμές να καλπάζουν σε αντίθεση με τους «καθηλωμένους» μισθούς, την απορρύθμιση στην αγορά εργασίας με απολύσεις και ανυπαρξία Σ.Σ.Ε. 

Μπροστά σε αυτή την εκρηκτική κατάσταση, που συνεχώς επιδεινώνεται ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Να σταματήσει η απαξίωση των Δημόσιων Επιχειρήσεων, που στόχο έχει τις ιδιωτικοποιήσεις με απολύσεις εργαζομένων όπως στη ΛΑΡΚΟ.

Προσλήψεις στο Σιδηρόδρομο, όπως και σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες και στον Τομέα Υγείας, καθώς η έλλειψη προσωπικού βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Αντιμετώπιση της ακρίβειας που καλπάζει πλήττοντας όλη την κοινωνία.

Προστασία της υγείας και των εισοδημάτων μας. 

Επαναφορά των ελεύθερων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Κατάργηση των αντεργατικών Νόμων που έχουν οδηγήσει την αγορά εργασίας σε συνθήκες γαλέρας μηδενίζοντας κάθε αντίδραση των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος.

 Να σταματήσουμε την Κυβέρνηση να απεργάζεται σχέδια για την περικοπή των Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων και την περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας.

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ 

καλεί τα Σωματεία – Μέλη της καθώς και τους εργαζόμενους

 να συμμετέχουν στην κινητοποίηση που πραγματοποιείται το ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2022, ώρα: 12.00’ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.


Με συναδελφικούς & αγωνιστικούς χαιρετισμούς.



   Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου