Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Συνεχίζεται η στήριξη των σιδηροδρομικών μεταφορών στην ΕΕ λόγω Covid

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τον σιδηροδρομικό κλάδο να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας, η ΕΕ παράτεινε τη δυνατότητα των κρατών-μελών να μειώσουν, να αποποιηθούν ή να αναβάλουν την είσπραξη των τελών σιδηροδρομικής υποδομής ως τις 30 Ιουνίου 2022.

Σύμφωνα με την Επίτροπος Μεταφορών της ΕΕ, Adina Vălean,: «Η κρίση του COVID-19 ήταν μια άνευ προηγουμένου πρόκληση για τους ανθρώπους, τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις παντού – συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ.

Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, η πανδημία έχει δημιουργήσει εξαιρετικές συνθήκες που επηρεάζουν την καθημερινή δραστηριότητα των εταιρειών και των μεταφορέων.

Η επέκταση της δυνατότητας των κρατών-μελών να στηρίξουν τον σιδηροδρομικό κλάδο θα συμβάλει στη διασφάλιση της οικονομικής ανάκαμψης των σιδηροδρόμων».

Υπενθυμίζεται ότι, το μέτρο εφαρμόστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2020 (Κανονισμός (ΕΕ) 2020/1429, με στόχο τη μείωση της οικονομικής επιβάρυνσης των σιδηροδρομικών επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ωστόσο, δεδομένης της συνεχιζόμενης αρνητικής επίδρασης του COVID στον κλάδο, η ΕΕ έχει πλέον παρατείνει την περίοδο κατά την οποία τα κράτη-μέλη μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτήν την επιλογή.

Μετά την ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα και την έγκριση της τελικής θέσης από το Συμβούλιο, ο κανονισμός θα υπογραφεί και θα δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ, η οποία θα τεθεί σε ισχύ την ημέρα της δημοσίευσής του στην Επίσημη Εφημερίδα της ΕΕ η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η εφαρμογή του θα ισχύσει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου