Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

Ανακοίνωση ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τα συμβάντα στις ημέρες με την κακοκαιρία

 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Οι τελευταίες ήμερες ήταν εξαιρετικά δύσκολες για όλους μας, καθώς η κακοκαιρία ΕΛΠΙΣ, για την επικινδυνότητα της οποίας είχε εκδοθεί δελτίο προειδοποίησης πολλές ημέρες πριν, προκάλεσε χάος σε μεγάλο μέρος της χώρας, με αποτέλεσμα να φέρει πολλούς εργαζόμενους αντιμέτωπους

με την πλήρη κατάρρευση του συστήματος, η οποία περικλείει γεγονότα και καταστάσεις πρωτοφανούς χαρακτήρα. Δυστυχώς, η προσπάθεια εκτέλεσης των Δρομολογίων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο από καιρό εγκαταλειμμένο στην τύχη του σιδηροδρομικό δίκτυο σαν να ήταν «Απλά Δευτέρα» απέτυχε παταγωδώς.

Η όποια εισήγηση ή παρότρυνση για την κατάργηση συρμών, από συναδέλφους που εργάζονταν στην πρώτη γραμμή και έβλεπαν με τα μάτια τους την εξέλιξη της χιονόπτωσης, έπεσε στο κενό, δημιουργώντας ένα ντόμινο καταστάσεων που φέρουν αρνητικό αντίκτυπο για την εταιρία. Η λανθασμένη εκτίμηση και κατ΄επέκταση αντιμετώπιση της κατάστασης από τους αρμόδιους , κατέστησε μεγάλο μέρος εργαζομένων, ιδιαίτερα εκτεθειμένο.

Αναρωτιόμαστε υπήρξε τελικά Συντονισμός μεταξύ του Διαχειριστή του Σιδηροδρομικού Δικτύου, των αρμόδιων φορέων και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να αποφύγουμε τα ευτράπελα;

Δυστυχώς υπήρξαν συνάδελφοι που παρέμειναν αποκλεισμένοι ολόκληρη νύχτα σε σταθμούς και ανοιχτές γραμμές σε συνθήκες ψύχους, χωρίς θέρμανση, σε συνθήκες που ακόμα και η κάλυψη των βασικών τους αναγκών κρίνονταν αδύνατη, σε συνθήκες που παρόλες τις δυσκολίες απαιτούσαν τη φροντίδα τραυματισμένων ανθρώπων!

Υπήρξαν συνάδελφοι που ήρθαν αντιμέτωποι με την οργή, την αγανάκτηση και το μένος τρομοκρατημένων επιβατών… Δέχτηκαν ύβρεις, απειλές, προπηλακισμούς και μηνύσεις, συμμετέχοντας σε συνθήκη που θύμιζε περισσότερο «Διαχείριση Όχλου», παρά εξυπηρέτηση επιβατικού κοινού, θέτοντας πολλοί από αυτούς σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα. Πράγματα τα οποία θα μπορούσαν να αποφευχθούν στο σύνολό τους, αν υπήρχε ορθή και έγκαιρη ενημέρωση από τους αρμόδιους.

Υπήρξαν συνάδελφοι που έπειτα από εκτέλεση 12 και πλέον ωρών εργασίας, αναγκάστηκαν να διασχίσουν αποστάσεις 2 ωρών ΠΕΖΟΙ ΝΥΧΤΑ, αφού η κατάσταση του δικτύου ήταν τέτοια που κρινόταν αδύνατη η σιδηροδρομική τους μεταφορά, προκειμένου να επιστρέψουν στις έδρες τους ή στην κατοικία τους.

Υπήρξαν συνάδελφοι που έπειτα από 12 και πλέον ώρες συνεχούς εργασίας σε συνθήκες αποκλεισμού, απόλυτα συνεπείς τήρησαν ακριβώς το πρόγραμμα εργασίας της επόμενης ημέρας.

Υπήρξαν συνάδελφοι που παρουσιάστηκαν στην εργασία τους και κατά την επιστροφή τους παρέμειναν εγκλωβισμένοι επί ώρες σε κάποιο δρόμο της Αττικής, καθώς δεν προβλέφθηκε παροχή εξ αποστάσεως εργασίας για πολλούς εργαζόμενους που η φύση των καθηκόντων τους την καθιστά εφικτή, όπως προβλέπεται σε περιπτώσεις εκτάκτων συνθηκών και αναγκών.

Θα πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι για να μπορέσουμε να συνδράμουμε στην εκπλήρωση των στόχων και του οράματος της εταιρίας χρειαζόμαστε και τα κατάλληλα εφόδια.

Η Σωστή Οργάνωση, Επάνδρωση και η συνεχής εκπαίδευση των έμπειρων εργαζομένων του Κέντρου Ελέγχου Κυκλοφορίας και των Συνοδών δεν είναι εισήγηση. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ.

Η Συμπερίληψη της Εκτίμησης μας στην απόφαση που θα παρθεί, δεν είναι εισήγηση. ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ.

Η ακριβής και έγκαιρη ενημέρωση του μοναδικού εκπρόσωπου της εταιρίας πάνω στην αμαξοστοιχία, των εργαζόμενων στα εκδοτήρια, στο τμήμα παραπόνων και στο τηλεφωνικό κέντρο, δεν είναι εισήγηση. ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συναδέλφους που παρά τις αντίξοες συνθήκες ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις υπηρεσίες τους. Συναδέλφους συνοδούς, οδηγούς λεωφορείων και υπηρεσιακών οχημάτων μεταφοράς εργαζομένων, εργαζόμενους στην τεχνική βάση και στα εκδοτήρια.   


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΠ - ΤΡΑΙΝΟΣΕ                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου