Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022

Προσαύξηση για όσους εργάστηκαν τις μέρες του χιονιά αιτήθηκε η ΠΕΠΕ

Μετά το απαράδεκτο ΦΕΚ του... Superman Χατζηδάκη, το Σωματείο των μηχανοδηγών με επιστολή του ζήτησε απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ την προσαύξηση για όσους εργάστηκαν τις μέρες του χιονιά. Ένα αίτημα ΔΙΚΑΙΟ. Αναμένουμε την απάντηση της Διοίκησης. H επιστολή της ΠΕΠΕ: 

 Όπως γνωρίζετε λόγω των καιρικών φαινομένων η Ελληνική Κυβέρνηση ανέστειλε
την λειτουργία των επιχειρήσεων στο λεκανοπέδιο Αττικής και σε 6 επιπλέον περιοχές της χώρας,  την 25η και 26η Ιανουαρίου, εκτός αυτών που περιγράφονται στο ΦΕΚ 187/Τεύχος Β/ 24.1.2022.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ τις ημέρες της κακοκαιρίας δεν ανέστειλε τις δραστηριότητες της στην εξωτερική υπηρεσία και οι μηχανοδηγοί εργάστηκαν κανονικά –και με μεγάλη αυταπάρνηση-  αυτές τις ημέρες στις περιγραφόμενες περιοχές (όσοι φυσικά  μπορούσαν να προσέλθουν στα μηχανοστάσια λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων). 

Σε  όσους συναδέλφους στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν κατάφεραν να προσέλθουν χορηγήθηκε ειδική άδεια μετ αποδοχών. 

Στα πλαίσια του αισθήματος  εργασιακής δικαιοσύνης αλλά και ως ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς όσων εργάστηκαν  –με πραγματική αυταπάρνηση-  για να κρατήσουν όρθιο τον σιδηρόδρομο αυτές  τις 2 ημέρες στις προβλεπόμενες από το ΦΕΚ περιοχές, σας καλούμε όπως εγκρίνεται για αυτούς όπως  λάβουν την Νόμιμη Προσαύξηση για εργασία σε ημέρες αργίας (75% προσαύξηση επί του ημερομισθίου).

                                                    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου