Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

ΓΣΕΕ : Αδιαφορία και τακτικισμός απο το το Υπουργείο Εργασίας

Αδιαφορώντας πλήρως για τον εκκρεμή έλεγχο συνταγματικότητας και νομιμότητας των διατάξεων σύστασης και λειτουργίας του Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων, το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εξέδωσε ανακοίνωση για την έναρξη λειτουργίας του Μητρώου από αύριο 1 Φεβρουαρίου 2022. Αδιαφορώντας και για τις κατακτήσεις
του Εργατικού Κινήματος του τόπου, το Υπουργείο Εργασίας καλεί σε έλεγχο και συμμόρφωση τα συνδικάτα αναγκάζοντάς τα σε εγγραφή στο ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε, προκειμένου να ασκήσουν νόμιμα τα συλλογικά δικαιώματα των εργαζομένων όλης της χώρας. Κλείνει παράλληλα το μάτι στην εργοδοσία για χρήση του αντεργατικού νομοθετήματος και επέλαση του διευθυντικού δικαιώματος.

Η Συνομοσπονδία με επιστολή της προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων τον περασμένο Δεκέμβριο χτύπησε καμπανάκι στην πολιτική ηγεσία «για σοβαρά νομικά, αλλά και εφαρμοστικά προβλήματα, των διατάξεων του πρόσφατου νόμου 4808/2021, που υποτίθεται ότι θα ίσχυαν από 1η Ιανουαρίου 2022 και αφορούν στην υποχρέωση εγγραφής, υπό την απειλή αναστολής των θεμελιωδών δικαιωμάτων, όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας στο Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των Εργαζομένων (ΓΕΜΗΣΟΕ), καθώς και στη γενική υποχρέωση διάθεσης ψηφιακών μέσων για τη διεξαγωγή των συλλογικών διαδικασιών τους».

Αντιλαμβανόμαστε τον πολιτικό τακτικισμό και τον χρόνο που επελέγη η εφαρμογή ενός τέτοιου αντιδραστικού νομοθετήματος, παρά το γεγονός εκκρεμεί ο έλεγχος συνταγματικότητας και νομιμότητας των διατάξεων αυτών. Διαμηνύουμε όμως ό,τι τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι της χώρας ούτε απειλούνται ούτε εκβιάζονται. Σε ένα περιβάλλον ακραίας ευελιξίας της αγοράς εργασίας και έντονης επισφάλειας του εργατικού δυναμικού της χώρας, που τροφοδοτείται από τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, την εκτεταμένη χρήση ευέλικτων μορφών απασχόλησης, την αποδιοργάνωση των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους και την απειλή της πανδημίας, το βασικό ρυθμιστικό πλαίσιο της εργασίας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχει αντεργατικό και αντισυνδικαλιστικό προσανατολισμό και πλέον έντονα αντικοινωνικά χαρακτηριστικά. Η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να βρει δίοδο διαφυγής από την υποχρέωση ενίσχυσης των εισοδημάτων και της προστασίας των εργαζομένων από την καταπολέμηση της παραβατικότητας σε βάρος τους και τη θεσμική κατοχύρωση και ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των συμβάσεων εργασίας. Το κύμα ακρίβειας επελαύνει εδώ και μήνες στη χώρα μας και τα συνδικάτα είναι εδώ για να διεκδικήσουν δυναμικά την δίκαιη αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού στο πλαίσιο της πρότασης που ήδη έχει καταθέσει στο δημόσιο διάλογο η ΓΣΕΕ.

Τέλος, δεν θα πάψουμε να υπενθυμίζουμε με κάθε ευκαιρία την Πρωθυπουργική δέσμευση για αύξηση του κατώτατου μισθού για διπλάσιο ποσοστό του ρυθμού ανάπτυξης. 


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου