Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2022

Δεν είμαστε αριθμοί, είμαστε άνθρωποι. Μεγάλο συλλαλητήριο συνδικάτων στο Σύνταγμα (video)

«Στις 26 Φλεβάρη βγαίνουμε μπροστά να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην αξιοπρεπή ζωή, να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην εργασία», τονίζει η παράταξη ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ στη ΓΣΕΕ δίνοντας δυναμικό παρόν στη μεγαλειώδη σημερινή κινητοποίηση.


Χιλιάδες εργαζόμενοι διαμαρτύθηκαν κατά της ακρίβειας διατρανώνοντας την αντίθεσή τους, «στην πολιτική που ισοπεδώνει τη ζωή των εργαζομένων αλλά και στον πόλεμο που φέρνει το λαό αντιμέτωπο με μεγάλους κινδύνους», στο μαζικό πανεργατικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στο Σύνταγμα.

Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας, και με δυναμική πορεία κατέληξαν στο Σύνταγμα, με τους γύρω δρόμους από την πλατεία να είναι κλειστοί.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν εργάτες από την COSCO, απεργοί από τη ΛΑΡΚΟ με τις οικογένειες τους, εργάτες από δεκάδες χώρους δουλειάς, αυτοαπασχολούμενοι και φοιτητές.

Τα αιτήματα

Στο στόχαστρο των διαδηλωτών, βρίσκεται η τεράστια ακρίβεια, που προκαλεί σοβαρά πλήγματα στο εισόδημα των εργαζομένων, η ανυπαρξία ΣΣΕ, η φοροληστεία και η επίθεση στους αυτοαπασχολούμενους.

Οι διαδηλωτές εκφράζουν την αντίθεσή τους στον πόλεμο που μαίνεται στην Ουκρανία και απαιτούν να μην εμπλακεί σε αυτόν η Ελλάδα.

Οι διαδηλωτές διεκδικούν:

Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού, της 13ης και της 14ης σύνταξης.

Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.

Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50%, κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια.

Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά.

Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών – λαϊκών νοικοκυριών.

Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο.

Οχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού.

Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας.

Κατάργηση των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης.

Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας έχει προγραμματίσει η Τροχαία, λόγω της συγκέντρωσης ενώ λόγω των προσυγκεντρώσεων (Ομόνοια, πλατεία Κάνιγγος, Προπύλαια, κ.ά.), η Τροχαία βρίσκεται σε επιφυλακή από τις 10.30 και θα προχωρήσει σε διακοπές κυκλοφορίας σταδιακά και ανάλογα με τις συνθήκες στους δρόμους.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου