Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Καμία ενημέρωση για τις προσλήψεις και την ΣΣΕ στον ΟΣΕ

 Σιγή ιχθύος εξακολουθεί να υπάρχει εδώ και 15 μέρες και μετά την γραπτή ενημέρωση απο την Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ότι μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου θα είχε κατατεθεί η τροπολογία
για τις προσλήψεις στον ΟΣΕ και την μεταφορά προσωπικού απο την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Ελπίζουμε η Π.Ο.Σ. να ενημερώσει τους σιδηροδρομικούς άμεσα, γιατί ο χρόνος κυλά και η κατάσταση με την έλλειψη προσωπικού διαρκώς χειροτερεύει. 

Οι διαρροές  ανέφεραν ότι αυτή την βδομάδα θα ερχόταν στην Βουλή Νομοσχέδιο για τα δομικά έργα (Υπουργείο Μεταφορών) και ότι εντός θα ψηφίζονταν και οι τροπολογίες.

Τελικά ούτε αυτές επιβεβαιώθηκαν προκαλώντας εκνευρισμό στους εργαζόμενους στον ΟΣΕ. 

Απλά υπενθυμίζουμε στην ηγεσία της Π.Ο.Σ. τα γραπτά της (1η Φεβρουαρίου) αλλά και ότι για να ολοκληρωθούν προσλήψεις (ή μετατάξεις) απαιτούνται τουλάχιστο 5-6 μήνες. 

Αν σε αυτούς προσθέσουμε και τους μήνες που θα απαιτηθούν για να εκπαιδευτούν οι νεοπροσλαμβανόμενοι και οι μεταταχθέντες, τότε μιλάμε για τουλάχιστο 1 χρόνο!

Και όλοι γνωρίζουν καλά ότι ο χρόνος πλέον μετρά αντίστροφα για τον σιδηρόδρομο.

Τέλος αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση για την ΣΣΕ στον ΟΣΕ ενώ έχει ήδη πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση των διαπραγματευτικών ομάδων.

Το στέκι της έλξης- Τo blog των μηχανοδηγών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου