Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Υπογράφηκε η νέα ΣΣΕ στον ΟΣΕ


Υπογράφηκε σήμερα το πρωί η νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας στον ΟΣΕ. 
Η υπογραφή έγινε μετά απο σκληρές διαπραγματεύσεις τους τελευταίους μήνες μεταξύ του νέου Σωματείου εργαζομένων, της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών  και της Διοίκησης του Οργανισμού.

Στην νέα Σ.Σ.Ε. προβλέπονται   - εκτός των οικονομικών όρων- και  προσλήψεις σταθμαρχών και κλειδούχων ενώ περιγράφεται και το προσοντολόγιο για το νέο Οργανόγραμμα που ψηφίστηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2022 (ΦΕΚ 050719 τεύχος Β)  απο την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. 
Θα ακολουθήσει προκήρυξη των νέων θέσεων ευθύνης, ενώ για τις προσλήψεις θα προχωρήσουν άμεσα και εντός του 2023, όπως τόνισε η Διοίκηση του Οργανισμού. 

Συγχαρητήρια σε όλους για την συμφωνία που επετεύχθη και περιμένουμε με ενδιαφέρον την διαδικασία για την πλήρωση των θέσεων  ευθύνης στο νέο Οργανόγραμμα. 
Όπως δήλωσαν τα στελέχη της Διοίκησης του ΟΣΕ,  θα υπάρξει σεβασμός στην αρχαιότητα και αξιοκρατία. 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου