Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 10 Απριλίου 2022

+ΣυνΕξέλιξη : Κάλεσμα συσπείρωσης και συμμετοχής!

Συνάδελφοι συναδέλφισες

7 Χρόνια έχουν περάσει από την ημέρα που ιδρύθηκε η  +ΣυνΕξέλιξη, ενώνοντας μηχανοδηγούς από όλους τους πολιτικούς χώρους και από κάθε μετερίζι σε μια μοναδική δέσμευση. Τον ειλικρινή αγώνα για την  αναδιάταξη των δυνάμεων του κλάδου που είχε
βάναυσα πληγωθεί την πενταετία 2010-2015, την επιστροφή της αξιοπρέπειας στα εργασιακά και μισθολογικά μας δικαιώματα μέσω Συλλογικών Συμβάσεων που θα υπέγραφε το Σωματείο μας,  την προστασία του Δημόσιου Συμφέροντος και  την διαρκή προσπάθεια  για την ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών στην χώρα, καθώς  αυτές αδικούνται   από τις διαχρονικές επιλογές της Ελληνικής Πολιτείας υπέρ του οδικού λόμπι. 

Δύναμη  για την επίτευξη των στόχων μας,  η ενότητα του Σωματείου μας, ενότητα που είχε διαταραχθεί, αλλά ποτέ δεν αμφισβητήθηκε, παρά  τις διαφωνίες σε κορυφαίες επιλογές της ηγεσίας του μέχρι το 2015. 

Η δημοκρατική ανατροπή των συνδικαλιστικών λογικών και πρακτικών του χτες ήταν το ζητούμενο και σε αυτήν την προσπάθεια στρατευτήκαμε ενώνοντας δυνάμεις, μηχανοδηγοί από όλους τους χώρους, συνάδελφοι που στο παρελθόν συμμετείχαμε σε διαφορετικά συνδικαλιστικά ψηφοδέλτια  σε μια πρωτοφανή είναι η αλήθεια  προσπάθεια.

 Το 2015 οι μηχανοδηγοί μας εμπιστεύτηκαν κατατάσσοντας την +ΣυνΕξέλιξη πρώτη δύναμη,  με 5 έδρες από τις 11 στο Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Π.Ε.

Τα αποτελέσματα της δράσης μας είναι πλέον γνωστά σε όλους, ενώ χάρη σε αυτά και την διαρκή παρουσία δίπλα σε κάθε συνάδελφο,  η +ΣυνΕξέλιξη πολλαπλασίασε τις δυνάμεις τις, τόσο στις εκλογικές αναμετρήσεις το 2018 λαμβάνοντας 7 από τις 11 έδρες στο ΔΣ του Σωματείου μας και στις εκλογές του 2019 , λαμβάνοντας  8 από τις 11 έδρες αντίστοιχα.

 Η δύναμη της παράταξης μας  βρίσκεται  στην  συμμετοχή, τον διάλογο, την ενότητα και την διαρκή συσπείρωση γύρω από το Σωματείο μας, σε μια περίοδο που το συνδικαλιστικό κίνημα δέχεται επιθέσεις για την αξιοπιστία και την χρησιμότητα του στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. 

 Ο σεβασμός στην διαφορετική άποψη και η βαθιά πίστη στις δημοκρατικές διαδικασίες και στην δύναμη του κλάδου μας ,  είναι η κινητήριος δύναμη μας. 

Τις επόμενες ημέρες  με τις απολογιστικές συνελεύσεις που ξεκινούν αύριο Δευτέρα 11 Απριλίου, κλείνει ο κύκλος μιας τριετίας δύσκολης για την Ελληνική Κοινωνία,  όπου τα δικαιώματα όλων των μηχανοδηγών προστατεύτηκαν στο ακέραιο, ενώ το Σωματείο μας και ο κλάδος  ενισχύθηκαν με την προσθήκη 90 -και πλέον- νέων μηχανοδηγών που προσλήφθηκαν και εργάζονται σε όλες τις σιδηροδρομικές εταιρείες. 

Τον προσεχή Μάιο διεξάγονται οι αρχαιρεσίες , που θα καθορίσουν την πορεία του κλάδου μας μέχρι το 2025, όπου συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου μας. 

Καλούμε όλους τους μηχανοδηγούς να συμμετέχουν σε αυτές αλλά και να συστρατευθούν –ενισχύσουν την  προσπάθεια μας για ένα καλύτερο αύριο για τον κλάδο μας και τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο ! 

+Συνεχίζουμε ! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου