Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 10 Απριλίου 2022

Ανακοίνωση απο Δίκτυο Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών

Συναδέλφισες Συνάδελφοι

Οι   αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων οργάνων του σωματείου μας Η ΕΝΟΤΗΤΑ , του Διοικητικού Συμβουλίου  και της Εξελεγκτικής Επιτροπής  θα γίνουν την Τετάρτη  στις 13/4/2022 στην
Αθήνα ,Καρόλου 1-3 στο Μέγαρο του ΟΣΕ στον 9ο όροφο από τις 9:00  μέχρι τις 18:30.

Οι εκλογές στο συνδικάτο  λαμβάνουν χώρα εν μέσω της συνεχιζόμενης  Ρώσικης εισβολής στην Ου-κρανία  με αποτελέσματα  τον ξεριζωμό, την προσφυγιά εκατομμυρίων ανθρώπων  και  τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων πολιτών. Η ακρίβεια συνεχίζει  με εντονότερο βαθμό να δείχνει τα δόντια της και μαζί με  πληθωρισμό να  έχει σκαρφαλώσει το Μάρτιο στο 8,9% μειώνουν συνεχώς το λαϊκό εισόδημα των συνταξιούχων και των εργαζομένων. 

Διεκδικούμε: 

1. Αυξήσεις σε  όλες τις συντάξεις τουλάχιστον στο ύψος του πληθωρισμού για να αντιμετωπίσου-με την ακρίβεια που κατατρώγει διαρκώς  τα εισοδήματα μας. Επαναφορά της θεσμοθετημένης 13ης σύνταξης, η οποία τόσο πολύ λοιδορήθηκε, διότι ναι μεν σαν αρχή ήταν περίπου στο 30% της προβλεπόμενης, αλλά είχε την προοπτική να υπάρξει απόδοση στο 100% στους συνταξιούχους. 

2. Ένα καλύτερο δημόσιο σύστημα υγείας   με επαρκή και αναγκαία ιατροφαρμακευτική και νοσο-κομειακή περίθαλψη σε πρωτοβάθμιο και σε δευτεροβάθμιο επίπεδο τόσο για την αντιμε-τώπιση της πανδημίας όσο και εν γένει για την μέριμνα και φροντίδα της υγείας των πολιτών.

3. Την επίσπευση και διόρθωση των λαθών του επανά-υπολογισμού των συντάξεων. Την ολοκλή-ρωση των ανακλήσεων. Την συντόμευση της απονομής των δευτερευουσών απολαβών στο ΕΦΑΠΑΞ. 

Θα διερευνήσουμε την δυνατότητα δικαστικής παρέμβασης για τους συναδέλφους που αποχώρησαν πριν από τον Σεπτέμβριο του 2013 και την οικονομική κάλυψη του δικαστικού αγώνα των συναδέλ-φων για την αποζημίωση των 15.000 ευρώ μέχρι το ανώτατο δικαστικό επίπεδο.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι 

Η  αποκέντρωση ,η μεγαλύτερη  συμμετοχή στις εκλογές  αλλά και η ενότητα όλων των συνταξιούχων  σιδηροδρομικών είναι τα συστατικά στοιχεία τα οποία  μπορούν να δώσουν μεγαλύτερη  δυναμική στο σωματείο για την επίλυση των προβλημάτων. 

Η Πλειοψηφία του Σωματείου παρά  την επιμονή μας στην Γενική Συνέλευση  στις 30/3 ήταν αντίθετη τόσο σε όλες τις εμπεριστατωμένες προτάσεις μας που αφορούσαν  προτεινόμενες αλλαγές  στο καταστατικό προβάλλοντας   διάφορες δικαιολογίες όσο  και για την διευθέτηση της δυνατότητας , μεγαλύτερης συμμετοχής  των συναδέλφων  στις εκλογές.   Αρνήθηκε πεισματικά την διεξαγωγή των αρχαιρεσιών του σωματείου  σε μεγαλύτερο χώρο (σε ξενοδοχείο για λόγους πανδημίας) με δύο ή περισσότερες κάλπες  αλλά και με περισσότερες ημέρες. Γιατί άραγε ?

  Το  Σωματείο Ενότητα στην επόμενη φάση μετά τις εκλογές  καλείται   να διαμορφώσει καλύτερες συνθήκες λειτουργίας, δημοκρατικής συμμετοχής και έκφρασης όλων των μελών  (των συνταξιούχων σιδηροδρομικών)  ,τροποποιώντας το καταστατικό  ιδρύοντας – θεσμοθετώντας τοπικά παραρτήματα, δίνοντας την δυνατότητα στα τοπικά όργανα   να έχουν ουσιαστικό  ρόλο, τόσο σε κεντρικό επίπεδο με προτάσεις τους σε γενικότερα θέματα, όσο και σε τοπικό παρεμβαίνοντας στις κατά τόπους υπηρε-σίες για μια σειρά προβλήματα τα οποία προκύπτουν. 

  Συνδαδέλφισες συνάδελφοι  Δεσμευόμαστε ότι :

1. Στην  πρώτη συνεδρίαση του  νέο ΔΣ της Ενότητας θα εισηγηθούμε  τοπικές Γενικές Συνε-λεύσεις για την αλλαγή και  τροποποίηση του καταστατικού. 

2. Αξιοποίηση  των  αποθεματικών  του Σωματείου με  διάφορες πολιτιστικές δράσεις (θέατρα, μουσεία, χοροεσπερίδες, εκδρομές  πέραν της μιας ημέρας).

3. Οι συναντήσεις της κάθε  Τετάρτης για καφέ να γίνονται  σε μεγαλύτερο χώρο ώστε να υπάρχει η δυνατότητα  επικοινωνίας με παρουσία περισσότερων συναδέλφων για κοινωνικοποίηση με ανταλλαγή απόψεων, διάβασμα ή ενασχόληση με επιτραπέζια παιχνίδια.

4. Επικουρικά ,καθιέρωση άμεσης  συνεργασίας  με Ιατρό στα Γραφεία του σωματείου και στα το-πικά παραρτήματα για την συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων. Με την οικονομική δυ-σπραγία η οποία υπάρχει σήμερα, η δράση αυτή είναι απαραίτητη.

5. Διεκδικούμε  την λειτουργία του Μουσείου στο ΜΠΡ με σκοπό την προβολή του σιδηροδρόμου ευρύτερα στην ελληνική κοινωνία  με συμμετοχή συναδέλφων σιδηροδρομικών.  Διότι όπως γνωρίζουν  οι σιδηροδρομικοί  το σιδηροδρομικό υλικό  δεν το ξέρει κάνεις άλλος και υπάρχουν  ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι που προσφέρονται  να βοηθήσουν.

6.   Θα παρέμβουμε δυναμικά  ώστε να δώσουμε λύση στο θέμα των ταυτοτήτων για δωρεάν μετακίνηση των συνταξιούχων σιδηροδρομικών  με το σιδηρόδρομο  και  στην έκδοση των ταυτοτήτων στους μεταταγμένους συναδέλφους. Αλήθεια την 30/3 στη ΓΣ μέλος της πλειοψηφίας είναι περήφανος για την δήλωση του ? Οι μεταταγμένοι συνάδελφοι (οι περισσότεροι στην δύση της καριέρας τους) φύγανε με δική τους απόφαση;  με την θέλησή τους δηλαδή ?  και όχι «με το μπιστόλι στον κρόταφο?

Συναδέλφισες Συνάδελφοι

Στις εκλογές της 13/4/2022 διεκδικούμε την ψήφο σας για να αλλάξουμε τα πράγματα και τα δεδομένα του σωματείου προς όφελος των συνταξιούχων σιδηροδρομικών. Από την επομένη ημέρα των εκλο-γών, η μοναδική μας προτεραιότητα  θα είναι όλοι οι συνταξιούχοι συνάδελφοι. Δεν θα αφήσουμε να περάσουν 8 χρόνια χωρίς να υλοποιηθεί τίποτα, όπως συνέβη μέχρι σήμερα από την τωρινή πλειοψηφία του ΔΣ  παρά τις επανειλημμένες προτάσεις μας.

Η μαζική συμμετοχή όλων των μελών του σωματείου στις εκλογές  και η υπερψή-φιση του Δικτύου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών είναι σημαντική και απαραίτητη

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου