Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 13 Απριλίου 2022

Στιγμή ορόσημο για τον ελληνικό σιδηρόδρομο: Δημιουργείται Σύνδεσμος με τις εταιρείες του ευρύτερου κλάδου

Ο σιδηρόδρομος, παρά τα χαμηλά μερίδια αγοράς που διαθέτει στις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές, είναι σίγουρο ότι θα «πρωταγωνιστήσει» τα επόμενα χρόνια, με κυρίαρχη προϋπόθεση την αναβάθμιση του δικτύου.


Επενδύσεις πραγματοποιούνται, τόσο στον τομέα των επιβατών, με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να ετοιμάζεται να εγκαινιάσει τις αμαξοστοιχίες ETR 470, όσο και στον τομέα των εμπορευμάτων, με τη δραστηριοποίηση νέων εταιρειών (τελευταίο παράδειγμα η ρουμανική GFR).

Τις τελευταίες ημέρες και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του metaforespress.gr και έπειτα από συζητήσεις και διαβουλεύσεις, ελήφθη απόφαση για τη δημιουργία συνδέσμου που θα αντιπροσωπεύει τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον εγχώριο σιδηροδρομικό κλάδο, με όνομα “Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Σιδηροδρόμου Ελλάδας – Σ.ΕΠ.Σ.Ε.). 

Στις συζητήσεις / διαβουλεύσεις μετείχαν – μεταξύ άλλων – στελέχη από ΡΑΣ, ΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Rail Cargo Logistics Goldair, PEARL, GFR και ALSTOM.

Επιδίωξη του Συνδέσμου είναι η ταχύτερη επίλυση των προβλημάτων που εντοπίζονται στον ελληνικό σιδηρόδρομο και η αναβάθμιση της παρουσίας του σε ευρωπαϊκούς και διεθνείς φορείς.


Φώτης Φωτεινός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου