Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 28 Απριλίου 2022

Η Renfe γιορτάζει τα 30ά “γενέθλια” της Ave

 Η Renfe γιόρτασε τα 30α “γενέθλια” του τρένου υψηλής ταχύτητας Ave, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 21 Απριλίου 1992.Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ισπανού operator, η Ave έχει μετακινήσει πάνω από
464 εκατομμύρια επιβάτες.


Να σημειωθεί ότι, η εταιρεία ξεκίνησε τη λειτουργία της με 18 τρένα το 1992 σε μία γραμμή μήκους 471 χλμ. εξυπηρετώντας 5 πόλεις. Μάλιστα, το πρώτο της δρομολόγιο ήταν το Μαδρίτη – Σεβίλλη.

Επί του παρόντος, η Renfe διαθέτει 229 τρένα Ave που εξυπηρετούν 57 πόλεις, ενώ το δίκτυο υψηλής ταχύτητας έχει επεκταθεί καλύπτοντας περισσότερα από 3.726 χλμ.

Η τελευταία προσθήκη στο δίκτυο είναι η πόλη Ourense της Γαλικίας, η οποία συμπεριλήφθηκε τον Δεκέμβριο του 2021. Οι ταξιδιώτες από τη Μαδρίτη μπορούν πλέον να φτάσουν στην Ourense σε 2 ώρες και 15 λεπτά, σχεδόν 1,5 ώρα γρηγορότερα από πριν.

Βάσω Βεγ.- metaforespress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου