Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τρίτη 5 Απριλίου 2022

Ορίστηκε εξεταστικός φορέας Συμβούλων Ασφαλούς Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ΣΑΜΕΕ) στο σιδηρόδρομο

 Το Εργαστήριο Στοιχείων Μηχανών και Δυναμικής της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) ορίστηκε Εξεταστικός Φορέας Συμβούλων Ασφαλούς Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων (ΣΑΜΕΕ) για τις σιδηροδρομικές μεταφορές.

Της Βάσως Βεγιάζη - metaforespress.gr 

Όπως ορίζεται σε σχετικό ΦΕΚ, που φέρει την υπογραφή της προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) Ιωάννας Τσιαπαρίκου, προκύπτουν τα ακόλουθα:

Τον ορισμό του Εργαστηρίου Στοιχείων Μηχανών και Δυναμικής της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ως Εξεταστικού Φορέα Συμβούλων Ασφαλούς Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων, για τις σιδηροδρομικές μεταφορές όλων των κλάσεων, για την ελληνική επικράτεια, σε εφαρμογή του άρθρου 12 της υπό στοιχεία Γ5/145078/3.6.2021 κοινής υπουργικής απόφασης.

Ο Εξεταστικός Φορέας οφείλει να:

  1. τηρεί όλες τις διατάξεις της υπό στοιχεία Γ5/145078/3.6.2021 κοινής υπουργικής απόφασης,
  2. αναρτά στην ιστοσελίδα του τον εν ισχύ Κανονισμό Εξετάσεων ΣΑΜΕΕ επικίνδυνων εμπορευμάτων για τις σιδηροδρομικές μεταφορές,
  3. γνωστοποιεί στη ΡΑΣ, τον κατάλογο των πιστοποιημένων ΣΑΜΕΕ για το RID σε ηλεκτρονική μορφή, με αναγραφή των: ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ημερομηνία εξέτασης και αριθμό πιστοποιητικού, σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 14, της υπό στοιχεία Γ5/145078/3.6.2021 κοινής υπουργικής απόφασης,
  4. προσκομίσει εμπρόθεσμα, την εκ νέου πιστοποίηση του Εργαστηρίου Στοιχείων Μηχανών και Δυναμικής της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ κατά ΕΛΟΤ ISO 9001:2015, με πεδίο εφαρμογής «Φορέας Εξέτασης Συμβούλων Ασφαλούς Μεταφοράς Επικίνδυνων Εμπορευμάτων Οδικώς και Σιδηροδρομικώς», η οποία λήγει τη 10η Μαρτίου 2024.

Τέλος, η διάρκεια ορισμού του Εξεταστικού Φορέα ορίζεται στα 5 έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου