Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 3 Απριλίου 2022

Ιστορική Νίκη των εργαζομένων της Amazon : Ψήφισαν τη δημιουργία σωματείου

Η νίκη στο Staten Island μπορεί να σημάνει την έναρξη μιας νέας εποχής για τα εργατικά συνδικάτα που έχουν υποχωρήσει σημαντικά, παρά τις όποιες επιτυχημένες
καμπάνιες για υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων. 

Παρά τις συνεχείς και ασφυκτικές πιέσεις της εταιρείας, παρά τις απειλές και τις ενέργειές της, οι εργαζόμενοι της Amazon σε εγκαταστάσεις της στο Staten Island ψήφισαν με μεγάλη πλειοψηφία τη δημιουργία σωματείου, μια εξέλιξη που θεωρείται ιστορική νίκη των εργαζομένων απέναντι στην ασυδοσία του κολοσού και τις αντεργατικές πρακτικές του.

Υπέρ ψήφισαν 2.653 ψηφοφόροι, ενώ κατά ψήφισαν 2.131 με το υπό δημιουργία σωματείο να καταγράφει νίκη με ποσοστό μεγαλύτερο από 10 μονάδες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα.

Η σημαντική αυτή εξέλιξη ερμηνεύεται ως μεγάλη ήττα του δεύτερου μεγαλύτερου εργοδότη της χώρας και μια από τις μεγαλειώδεις νίκες των εργατικών συνδικάτων των ΗΠΑ εδώ και δεκαετίες. 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι New York Times, η νίκη στο Staten Island μπορεί να σημάνει την έναρξη μιας νέας εποχής για τα εργατικά συνδικάτα που έχουν υποχωρήσει σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες παρά τις όποιες επιτυχημένες καμπάνιες για υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Το αποτέλεσμα στο Staten Island ήρθε όσο βρισκόταν σε εξέλιξη ένα εκλογικό θρίλερ σε μεγάλες εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αλαμπάμα, όπου προς το παρόν τα συνδικάτα δείχνουν να οδεύουν προς την ήττα, ωστόσο τα τελικά αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά σε μερικές εβδομάδες, όπως δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Η μεγάλη δυναμική που σημειώνουν τα σωματεία και στις δύο περιοχές θα σημάνει, όπως επισημαίνουν οι NYT, ότι η Amazon αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με σκληρές πιέσεις σε μια σειρά από εργασιακά, αλλά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Όπως έχουν δείξει, άλλωστε, πρόσφατες νίκες σωματείων της Starbucks, οι νίκες σε μια περιοχή μπορεί να φέρουν ανακατατάξεις και σε άλλα σημεία. 

Παράλληλα, οι εξελίξεις ενδέχεται να επηρεάσουν σημαντικά και μια σειρά από τομείς της αμερικανικής οικονομίας, καθώς η Amazon είναι ένας κολοσσός που κυριαρχεί σε πολλά πεδία.

Η εταιρεία πραγματοποίησε μεγάλες προσλήψεις εργαζομένων τα τελευταία δύο χρόνια και τώρα έχει περίπου 1,6 εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, ωστόσο έχει δεχθεί ισχυρά πλήγματα και η πανδημία έδωσε στους εργαζόμενους τη δυνατότητα να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους, εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για την ασφάλεια στους εργασιακούς χώρους.

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Amazon δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη για το αποτέλεσμα.

 Πηγή: www.rosa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου