Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Ενημέρωση για την Σ.Σ.Ε. (ΤΡΑΙΝΟΣΕ)

 Σύμφωνα με τα όσα έχουν συμφωνήσει τον Δεκέμβριο του 2020 τα 2 Σωματεία (ΠΕΠ ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΠΕΠΕ) στην ισχύουσα διετή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, εφόσον τα οικονομικά αποτελέσματα
της εταιρείας (χρήση 2021) το επιτρέπουν (κερδοφορία - ανάκαμψη επιβατικής κίνησης κτλπ) απο 1η Ιανουαρίου 2022  παύει να ισχύει το πλαφόν στις ΑΥΞΗΣΕΙΣ που δόθηκαν απο 1η Ιανουαρίου 2021 και ξεπαγώνουν τα μισθολογικά κλιμάκια. 

Αυτό σημαίνει ότι με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ο όρος ενεργοποιείται ΑΥΤΟΜΑΤΑ και αναδρομικά για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στην εταιρεία. 

Πρόκειται ασφαλώς για μια μεγάλη δικαίωση για όσους διαπραγματεύτηκαν, συμφώνησαν και υπέγραψαν την διετή Σ.Σ.Ε. στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Θυμίζουμε ότι χάρη σε όσα συμφωνήθηκαν τον Δεκέμβρη του 2020, καμία σύμβαση εργαζόμενου στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν τέθηκε σε αναστολή, δεν εφαρμόστηκε η εκ περιτροπής εργασία, ενώ δόθηκαν ΚΑΙ αυξήσεις απο 60- 100 Ευρώ το μήνα στους εργαζόμενους στην τεχνική βάση 

Την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις απο τα Σωματεία (ΠΕΠ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΠΕΠΕ).

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Παρακαλώ να ενημερώσετε για το αν θα γίνουν προσλήψεις από το προσωπικό που έχει προϋπηρεσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή