Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Γ. Καμίτσης : Τρέχουσα θέματα για την επικαιρότητα - Εν μέρει "ιδιωτικοποίηση" κλάδου κυκλοφορίας

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή του συναδέλφου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Την τρέχουσα περίοδο εξελίσσεται για πρώτη φορά για τον ΟΣΕ η συμμετοχή του με περίπου 120 θέσεις "ανοιχτές" προς κάλυψη μέσω μεταταξεων δια του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας του δημοσίου, μεταξύ άλλων καί θέσεις Σταθμαρχων-Κλειδουχων-Τεχνιτων κτλ. σε όλη την επικράτεια


Ίσως είναι άξιο αναφοράς ώστε να γίνει ευρύτερα γνωστό καθώς η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι έως τις 17/4/2022 ώστε όσοι ενδιαφέρονται να το γνωρίζουν καθώς έως τώρα δεν υπήρχε η δυνατότητα αυτή.

Επίσης υπάρχει μια εξέλιξη των τελευταίων ημερών που δηλώνει την εν μέρει "ιδιωτικοποίηση" του κλάδου κυκλοφορίας καθώς εισέρχονται σε αυτόν ιδιώτες ως προσωπικό ελιγμών με παροχή υπηρεσιών χειρισμού αλλαγών τροχιάς -το λεγόμενο "μπλοκακι"-(όπως πρόσφατα συζητήθηκε στο Δ.Σ. του ΟΣΕ), κάτι το οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει προάγγελο και άλλων τέτοιων φαινομένων σε άλλους κλάδους της Υποδομής, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί εργαζόμενους 2 ταχυτήτων σε κρίσιμες κιόλας ειδικότητες.

Πρόσφατα υπήρξαν και ανακοινώσεις κατά αυτών των πρακτικών αλλά μάλλον η τόσο σοβαρή υποστελέχωση του οργανισμού δημιουργεί άλλα επίπεδα "ανοχης" από όλους.

Τέλος, και παράλληλα με αυτές τις εξελίξεις, δεν υπάρχει καμία αναφορά σχετικά με τις νέες προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν στον ΟΣΕ σύμφωνα με την πρόσφατη τροπολογία που ψηφίστηκε, καθώς αυτή προέβλεπε ότι σε 1 μήνα από τη δημοσίευση θα "έτρεχε" από το υπουργείο υποδομών.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων για τη φιλοξενία.


Γ. Καμίτσης 

1 σχόλιο:

  1. Θέλω να ρωτήσω.
    Η αναφορά σας στην πρόσληψη σταθμαρχών κλειδούχων κ.λ.π είναι αυτή για την οποία δεσμέυτηκε ο υπουργός πρό ενός μηνός μέσω ΑΣΕΠ και η οποία θα δημοσιεύονταν στο διαδύκτιο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή