Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016

«Όρθια όλη τη νύχτα» η Γαλλία κατά των αλλαγών στα εργασιακά

Μοιραίες οι συγκρίσεις με την ΓΣΕΕ που συνεδρίασε στην Ρόδο....
Με ολονύκτιες συγκεντρώσεις συνεχίστηκαν οι κινητοποιήσεις στη Γαλλία κατά της εργασιακής μεταρρύθμισης. Σε πάνω από 60 πόλεις, εργαζόμενοι και μαθητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να μείνουν «όρθιοι τη νύχτα». Από τις 9
Μαρτίου, διαδηλώσεις διοργανώνονται σχεδόν καθημερινά, ενώ τα συνδικάτα προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις σε διάφορους κλάδους.

Είχαν προηγηθεί συγκεντρώσεις και πορείες χωρίς να λείψουν επεισόδια. Στο Παρίσι διαδηλωτές επιχείρησαν να μεταβούν έξω από την κατοικία του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς. Απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που έκαναν χρήση χημικών. Στις πόλεις Ναντ και Ρεν διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Συνολικά έγιναν 27 προσαγωγές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών σε όλη τη χώρα διαδήλωσαν περίπου 120.000. Στις διαδηλώσεις συμμετέχουν μαθητές και φοιτητές.

Για τις 28 Απριλίου έχει προκηρυχθεί γενική απεργία σε όλη τη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου