Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Προς διορθωτική αλλαγή σε κυκλώματα εργασίας

Όπως γράψαμε και πριν μερικές ημέρες αναμένεται εντός των επόμενων ημερών η αλλαγή των υπηρεσιών στον Προαστιακό Χαλκίδας ενώ όπως έγινε σήμερα γνωστό,κατατέθηκε πρόταση για να γίνει συνάντηση (Στύρφακα)η υπηρεσία 52/55 με το μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης και 1 μηχανοδηγό.
Ο βοηθός θα
διανυκτερεύει στην Θεσσαλονίκη και θα επιστρέφει με το 55 την επόμενη.

Πρόκειται αναμφίβολα για θετική πρόταση αφού το ΜΑΙ με την κατάργηση της διανυκτέρευσης εξοικονομεί 3 μηχανοδηγούς ημερησίως ενώ το ΜΘ έχει ενισχυθεί και με την πρόσφατη απόσπαση 1 μηχανοδηγού απο το ΜΑΙ για 1 χρόνο ενώ σημαντικότατη βοήθεια καθημερινά προσφέρουν και οι συνάδελφοι απο την Δράμα.
Επίσης με την πρόταση ανοίγει ο ορίζοντας των 20 βοηθών που απασχολούνται σε 3-4 εφεδρείες καθημερινά αφού τα αρτηριακά τρένα είναι ελάχιστα.Υπενθυμίζουμε ότι και η προηγούμενη σειρά βοηθών πραγματοποιούσε διανυκτερεύσεις στην Θεσσαλονίκη (IC 74/501) με μηχανοδηγό απο την Λάρισα.
Την πρόταση απέρριψε κατά την ενημέρωση του ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου ο οποίος ζήτησε συζήτηση των κυκλωμάτων απο μηδενική βάση, μη αποδεχόμενος σπασμωδικές αλλαγές.
Όταν επιτέλους υπάρξουν προτάσεις και όχι μόνο διαπιστώσεις θα  μπορέσει να ξεκινήσει και ο διάλογος εντός της ΠΕΠΕ.
Η ΠΕΠΕ δεν πρόκειται σε τέτοιες συνθήκες έλλειψης προσωπικού να ανοίξει την συζήτηση για κυκλώματα εργασίας με την Διοίκηση.
ΑΝ η Διοίκηση το κάνει, θα περιμένουμε τις προτάσεις της και θα τις κρίνουμε με ΜΟΝΑΔΙΚΟ γνώμονα την ΜΗ περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας μας.

Άλλωστε προέχει η εκτέλεση των καλοκαιρινών αδειών για ΟΛΟ το προσωπικό.
Όλοι γνωρίζουν ότι το τελευταίο διάστημα στο ΜΑΙ η κατάσταση ήταν τραγική με το Φ.Υ. να αγωνίζεται για να δώσει έστω και 1 ανάπαυση στους μηχανοδηγούς.
Ίδια κατάσταση σε Λειανοκλάδι,Λάρισα,Βόλο. Τέλος θα ανοίξουν οι εθελοντικές επικουρίες για όσους βοηθούς επιθυμούν να εργαστούν στο ΜΘ το επόμενο διάστημα.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου