Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 8 Απριλίου 2016

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση της ΠΕΠΕ με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Προσλήψεις ανακοίνωσε η Δοίκηση!

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Σωματείου μας με τον Δ/ντα Σύμβουλο και τον Πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Σε αυτήν ο κ. Τσαλίδης εξέπληξε ευχάριστα το ΔΣ του Σωματείου μας αφού ανακοίνωσε πως έχουν 
εγκριθεί  προσλήψεις μηχανοδηγών τόσο απο το Υπουργείο Μεταφορών όσο και απο τον Υφυπουργό Διοικ. Μεταρρύθμισης κ. Βερναρδάκη και εντός των επομένων ημερών θα μπεί και η τελική υπογραφή απο τον κ. Τσακαλώτο και οι θέσεις θα προκηρυχτούν άμεσα!

Επιβεβαιώθηκαν πλήρως τα όσα έγραψε το στέκι της έλξης.

Για το θέμα της ιδιωτικοποίησης η Διοίκηση τόνισε ότι φαίνεται ότι θα  υπάρξουν 3 ενδιαφερόμενοι κάνοντας λόγο για 2 Ιταλικές εταιρείες και τους Ρώσσικους σιδηροδρόμους,ενώ απομακρύνεται το ενδεχόμενο συμμετοχής της Cosco στην διαδικασία.

Για το θέμα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας πρόθεση της Διοίκησης είναι να κλείσει τις επόμενες μέρες. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε νεότερα είπε ο Σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ για το θέμα της τροπολογίας για τα τρενοχιλιόμετρα ξεκαθάρισε πως πρόθεση της Διοίκησης είναι να προστατέψει το θέμα σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό. Αν δεν υπάρξει εξέλιξη σε αυτό το θέμα θα λυθεί κανονικά μέσω της ΣΣΕ όπως πρόθεση της Διοίκησης είναι να επιλυθεί και το θέμα με τους 4 συναδέλφους που εντάχθηκαν  στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση μετά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου.
Για το θέμα της ιδιωτικής ασφάλισης ο Σύμβουλος αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα το οποίο δύσκολα θα ξεπεραστεί.
Για το Οργανόγραμμα θα υπάρξει πρόταση για διαβούλευση απο την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εντός της ημέρας ενώ θα προχωρήσουν οι προαγωγές και το προσοντολόγιο θα ανακοινωθεί μετά την διαβούλευση για το Οργανόγραμμα.
Βρήκαμε 5 Διευθύνσεις ακέφαλες τόνισε ο Σύμβουλος για το θέμα.
Πρόθεση της Διοίκησης είναι να γίνεται κεντρικός σχεδιασμός των κυκλωμάτων εργασίας  με τον τοπικό χειρισμό αλλά και την εισήγηση να την έχουν τα περιφερειακά γραφεία.
Θέλουμε να θεσπίσουμε κανόνες διαφάνειας τόνισε η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ η οποία ενημέρωσε ότι θα καλέσει το Σωματείο σε διαβούλευση για το θέμα μόλις ολοκληρώσει την μελέτη πάνω σε αυτό.

Για το θέμα των μηχανοδηγών της Πάτρας η Διοίκηση έδειξε διάθεση να συζητήσει το ζήτημα παρότι υπάρχει δικαστική απόφαση , ενώ θα εξεταστεί και το θέμα με τα βοηθήματα που έχουν καθυστερήσει το τελευταίο διάστημα.

Τα πειθαρχικά Συμβούλια θα συνεδριάσουν άμεσα ενώ δεν θα υπάρχουν πλέον 2 Συμβούλια αλλά 1.
Η μαθητεία των 22 βοηθών θα προχωρήσει άμεσα.
Για τις διεταιρικές συμβάσεις θα αρχίσουν να ισχύουν με την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.
Η Διοίκηση της Εταιρείας τόνισε ότι καθημερινά ενημερώνεται για τα τρέχοντα θέματα αφού η προηγούμενη διοίκηση είχε παραιτηθεί και δεν είχε υπάρξει ουσιαστική ενημέρωση,ενώ τόνισε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τον ρόλο του κλάδου έλξης στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Επίσης τέθηκε απο την Νέα Έλξη το θέμα για την χορήγηση διανυκτέρευσης στον συνάδελφο Θανασιά επειδή ετοιμάζεται για το μεταπτυχιακό του στην Θεσσαλονίκη και απο την Δημ. Συμπαράταξη για 2 συναδέλφους που θέλουν να εργαστούν ως επίκουροι στο ΜΘ.
Σε γενικές γραμμές η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και εμείς την αποτιμούμε ως θετική.
Αναμένουμε φυσικά το Οργανόγραμμα και την υλοποίηση της ΣΣΕ.


Το στέκι της έλξης - Το blog τ ων μηχανοδηγών 

1 σχόλιο:

  1. Που κατάντησε η ΔΑΚΕ.Να παρακαλάει για μια διανυκτέρευση.
    Πάνε οι τρανοί,τους έφαγε το μαύρο σκοτάδι.
    ΝΕΜΕΣΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή