Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

«Σφίγγει ο κλοιός» γύρω από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αίτηση για άδεια από την Piraeus Europe Asia Rail Logistics

Σφίγγει ο κλοιός» γύρω από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αίτηση για απόκτηση σιδηροδρομικής άδειας κατέθεσε, στη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, η Piraeus Europe Asia Rail Logistics.

Του Φώτη Φωτεινού 
Εάν η εταιρεία λάβει τη σχετική άδεια, τότε θα είναι η τρίτη που θα έχει το σχετικό δικαίωμα (διεξαγωγή εμπορευματικών δορομολογίων με "δικές της" μηχανές), μετά την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την Rail Cargo Logistics Goldair.Η Piraeus Europe Asia Rail Logistics ακούγεται ότι είναι ελληνικών συμφερόντων, με έδρα στη Μεγάλη Βρετανία.
Στελέχη της κατέθεσαν, πριν από περίπου 10 ημέρες, το φάκελο στη ΡΑΣ και, εντός του μηνός, θα ξέρουν εάν η υπόθεση… προχωρήσει. Δηλαδή, εάν καλύπτονται τα ελάχιστα προαπαιτούμενα για την εκκίνηση της διαδικασίας.  Στη σιδηροδρομική αγορά ακούγεται ότι η κινεζική Cosco είναι ενήμερη για τις κινήσεις της Piraeus Europe Asia Rail Logistics και μάλιστα, θα επιδιώξει συνεργασία μαζί της.
Το μέγα ερώτημα είναι το ακόλουθο: Η εμφάνιση της Piraeus Europe Asia Rail Logistics σημαίνει ότι η Cosco «εγκαταλείπει» το διαγωνισμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ή ότι η νέα εταιρεία αποτελεί «εφεδρεία»;
Ήδη, ακούγονται πολλά σενάρια, τόσο για το μέλλον της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όσο και της ΕΕΣΣΤΥ (το υπουργείο Μεταφορών εμμένει σε αλλαγή της διοίκησης).
Κάποιες απαντήσεις αναμένεται να δοθούν σύντομα, αφού στις 15 Απριλίου ορίστηκε η εκδήλωση αρχικού ενδιαφέροντος για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.  
Metaforespress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου