Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Η ισχύς της 4ης εξουσίας

Δεν την ονόμασαν τυχαία 4η εξουσία.
Τι και αν πλέον οι πληροφορίες διοχετεύονται με ταχύτητα φωτός μέσα απο το διαδίκτυο και τα blogs, η τηλεόραση παραμένει το πλέον ισχυρό μέσο διαμόρφωσης κοινής γνώμης.
Και όχι μόνο αυτό.

Τα 246 εκατομμύρια Ευρώ που ξοδεύτηκαν για την απόκτηση των 4 τηλεοπτικών αδειών,αποδεικνύουν σε όλους ότι
χρήμα υπάρχει -και μάλιστα άφθονο- στην Ελληνική Οικονομία.

Η στρατηγική κρίση του καπιταλισμού σε παγκόσμιο επίπεδο, με την συσσώρευση τεράστιων κεφαλαίων  έχει δημιουργήσει την σημερινή κρίση, την οποία πληρώνουν εκατομμύρια ανθρώπων σε πολλές χώρες.
Όταν όμως χρειάζεται, τα πρόσωπα αυτά ξοδεύουν δεκάδες εκατομμύρια Ευρώ για να αποκτήσουν μια τηλεοπτική άδεια.
 Εκεί οι "επενδυτές" δεν σκέφτονται ούτε την υψηλή φορολογία που υπάρχει στην Ελλάδα (κ δήθεν εμποδίζει τις επενδύσεις),ούτε την γραφειοκρατία,ούτε την ....ασταθή πολιτική κατάσταση.
Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι αυτή είναι και μια άλλη απόδειξη των μεγάλων προβλημάτων του καζινοκαπιταλισμού, που έχουν επιβάλει οι νεοφιλελέ ταλιμπάν (όπως χαρακτηριστικά τους λέμε στο στέκι)σε όλη την Ευρώπη -και όχι μόνο-.
Απλά εμείς θυμίζουμε ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Δημόσια Σιδηροδρομική επιχείρηση με κύκλο εργασιών άνω των 100 εκατομμυρίων Ευρώ, πωλήθηκε για μόλις 45 εκατομμύρια Ευρώ αλλά και ότι μια αίτηση για την έκδοση άδειας για σιδηροδρομική εταιρεία κοστίζει -μόλις - 50 χιλιάδες Ευρώ. 
Όπως έχουμε ξαναπεί σε όσους στηρίζουν αυτές τις πολιτικές.
Enjoy capitalism.
Για εμάς υπάρχει πάντα ο άλλος δρόμος. Αυτός της ανατροπής αυτών των πολιτικών.

Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου