Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Η ΔΑΚΕ Ελξης , η ΠΑΣΚ, το καταστατικό της ΠΕΠΕ κ ο γραφικός της ΑΣΚΕ

Για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε να ασχοληθούμε με θέματα αυτονόητα που όμως κάποιοι προσπαθούν να αναδείξουν ως δήθεν παραβιάσεις του καταστατικού του Σωματείου  μας. Πρώτος από όλους ο γραφικός εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ που το μόνο που δεν έκανε
χτες -και  δεν είμαστε σίγουροι και για αυτό- είναι να απαιτήσει απο τον συνάδελφο Δρίτσα να παραιτηθεί για να αναλάβει στην θέση του άλλο μέλος της Νέας Έλξης!
Λησμονώντας βέβαια ότι ο συνάδελφος Δρίτσας είναι επικεφαλής της Αναγέννησης που συνεργάστηκε με την Νέα Έλξη (ΔΑΚΕ)στις τελευταίες εκλογές του Σωματείου μας, συνεργασία η οποία εξασφάλισε την 4η έδρα στην ΔΑΚΕ στην 2η κατανομή, σε βάρος της ΑΣΚΕ για 4-5 ψήφους μόλις!

Λειτουργώντας  ξεδιάντροπα σαν το μακρύ χέρι της Νέας Έλξης ο γραφικός εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ δίνει συγχωροχάρτι στην άκρα δεξιά των αετόπουλων του Μητσοτάκη που προσεχώς θα επιχειρήσουν να διασπάσουν την ΔΑΚΕ και στον σιδηρόδρομο (αλήθεια συνάδελφε Τουρλή, θα μας απαντήσεις επιτέλους; Συμμετέχεις ναι ή όχι στην διάσπαση της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα που διοργανώνει ο Κούλης εδώ και κάποιους μήνες;λέγοντας πως...δεν καταλαβαίνει - ο γραφικός - γιατί δεν προσήλθαν σήμερα οι αετοί - εκπρόσωποι της Νέας Έλξης ,στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ.
Μάλλον επειδή έπαιζε ο Ολυμπιακός κύπελλο δεν προσήλθαν,έλεγε έμπειρος μηχανοδηγός σήμερα σχολιάζοντας την απορία του γραφικού της ΑΣΚΕ.

Στην ουσία της υπόθεσης (ένσταση ΠΑΣΚ και διαρροή Νέας Έλξης)

Οι 2 εκπρόσωποι της ΠΑΣΚ  κατέθεσαν μια ένσταση που όπως τους απαντήθηκε δεν έχει καμία βάση λογικής.Την ένσταση στηρίζει και η  Νέα Έλξη μέσω του συναδέλφου Τουρλή.
Στην ένσταση τους οι 2 συνάδελφοι της ΠΑΣΚ,ισχυρίστηκαν ότι στην συνεδρίαση της 19ης Απριλίου πάρθηκε πλειοψηφικά απόφαση για τις αγωγές κ άρα σύμφωνα με το καταστατικό της ΠΕΠΕ  αυτή η απόφαση θα μπορεί να αρθεί μόνο με ομόφωνη απόφαση.
ΩΣΤΟΣΟ λησμονουν -παρότι τους ειπώθηκε -ότι στην συνεδρίαση του Μαρτίου , το ΊΔΙΟ  αίτημα  είχε ΑΠΟΡΙΦΘΕΙ μετά απο ψηφοφορία (5_/ 5 κ 1 λευκο).
ΆΡΑ σύμφωνα με την λογική της ένστασης, δεν θα έπρεπε να ισχύει κ η θετική απόφαση της συνεδρίασης του Απριλίου,  αφού αυτή πάρθηκε πλειοψηφικά (6/5) κ ΟΧΙ ομόφωνα, ακυρώνοντας μάλιστα προηγούμενη απόφαση.
ΚΑΜΙΆ λοιπόν παραβίαση του καταστατικού δεν υπάρχει.
 Ούτε αρχατογράφητα νερά. 
Τα θολά νερά είναι για αυτούς που έχουν επιλέξει να κυλιούνται στην λάσπη. Απλό και κατανοητό.

Αν κάποιος πεί ότι υπάρχει παραβίαση  αυτή αφορά την συνεδρίαση της 19ης Απριλίου , τοτε που ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, δέχτηκε να ξαναμπεί σε ψηφοφορία ένα θέμα που είχε ΑΠΟΡΙΦΘΕΙ σε προηγούμενη συνεδρίαση! 
Και το έκανε γιατί πιστεύει στις δημοκρατικές διαδικασίες.
Όπως και κάλεσε την χτεσινή συνεδρίαση γιατί πιστεύει στο δικαίωμα του κάθε μέλους του ΔΣ να εκφράζει ΕΛΕΥΘΕΡΑ την άποψη του.
Ελευθερία της άποψης που ΣΤΕΡΗΘΗΚΕ όπως  κατήγγειλε  ο συνάδελφος Δριτσας, αλλά αυτό δεν σχολιάστηκε απο τον γραφικό της ΑΣΚΕ!
Προκαλεί αλγεινή εντύπωση σε όλους μας, η επίθεση του γραφικού της ΑΣΚΕ στον Πρόεδρο του Σωματείου μας, επειδή αυτός έσπευσε να συγκαλέσει ΔΣ μετά απο αίτημα μέλους!
Κάποιοι έχουν δώσει αγώνες για να υπάρχει το δικαίωμα στην ελεύθερη άποψη και για συνεδριάζουν τα συνδικάτα, όποτε τα ζητούν τα μέλη των Συμβουλίων.
Αλλά ο γραφικός της ΑΣΚΕ έχει χάσει την μπάλα, ενώ απο αγώνες έχει καταγραφεί ιστορικά σαν τον ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΗ συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών τον Δεκέμβρη του 2016. (αν ψάξουμε δε παλαιότερα πριν το 2015, στις περισσότερες απεργίες έβαζε ρεπό ο...γραφικός δήθεν κομμουνιστής).


Όσον αφορά την συνεδρίαση της 30ης Νοεμβρίου επιβεβαιώθηκε η απόφαση καθώς οι συνάδελφοι που είχαν έννομο συμφέρον (δηλαδή υπέστησαν βλαπτική μεταβολή κ προβλέπετε στο καταταστικό του ΤΑΠΕΛ) θα καλυφθούν οικονομικά. 
Άλλωστε ΟΛΑ τα μέλη του ΔΣ δέχτηκαν να μπει σε ψηφοφορία το θέμα τον Μάρτιο (ΚΑΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΙΟΛΑΣ) γιατί πολύ απλά γνώριζαν το πνεύμα της απόφασης του Νοέμβρη! 
Κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε τότε για την ψηφοφορία. Ούτε η Νέα Έλξη , ούτε η ΠΑΣΚ ούτε ο γραφικός της ΑΣΚΕ. Ούτε υπήρξε καμιά καταγγελία!
Λύσαξαν όμως , ΜΕΤΑ το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας τον Μάρτιο! (5/5 , 1 λευκο).
Γιατί πολύ απλά δεν το περίμεναν . Κ άσκησαν τρομερές πιέσεις σε μέλος του ΔΣ, για να αλλάξει αυτό το αποτέλεσμα.
  Οι μάσκες πλέον έχουν πέσει, όλοι καταλαβαίνουν τι έχει συμβεί.

Οριστικά εξευτέλισε την ΑΣΚΕ 

Σημερα κ μετα την δημόσια τοποθετηση του γραφικού εκπροσώπου της ΑΣΚΕ έχουμε τον πλήρη εξευτελισμό της.
Αποδείχτηκε κ στον πλέον καλόπροαίρετο ότι ο γραφικός εκπρόσωπος της που τυχοδιωκτικά παριστάνει τον κομμουνιστή , είναι πειθήνιο όργανο της  ΔΑΚΕ κ της ΠΑΣΚ. 

Ξέχασε να καταγγείλει την αλλαγή μιας ψήφου (από λευκό σε υπερ) στις 19 Απρίλη, επειδή αυτό βόλευε της ΔΑΚΕ κ ΠΑΣΚ , αλλά σήμερα κατήγγειλε την αλλαγή από υπέρ σε κατά επειδή έπεσε στο κενό η προσπάθεια των ΔΑΚΕ κ ΠΑΣΚ! 
Και μάλιστα κατήγγειλε την χτεσινή ψήφο του συνάδελφου Δριτσα που συνοδεύτηκε από τοποθέτηση που ο συνδικαλιστής έκανε λόγο για περιορισμό της δυνατότητας του  να σκέφτεται κ να πράττει ΕΛΕΥΘΕΡΑ.

Δικαιωθήκαμε που τον λέμε γραφικό 2 χρόνια τώρα. 

Γιατί ποτέ δεν άνηκε στην ΑΣΚΕ, απλά βρήκε μια παράταξη σε ιστορική ανάγκη μετά την συνταξιοδότηση άξιων συναδέλφων και πήγε να καθίσει σε  συνδικαλιστική καρέκλα...
Όλοι γνωρίζουν τον ρόλο του  γραφικού εκπροσώπου της ΑΣΚΕ.
Για αυτό κ στο ΜΑΙ, στην έδρα του, σε σύνολο 135 ψηφισαντων η ΑΣΚΕ έλαβε 6 ψήφους  το 2015 στο ιστορικό χαμηλό 30 και πλέον χρόνων στο Κεντρικό μηχανοστάσιο που άλλοτε αποτελούσε την κινητήριο δύναμη της.

2 χρόνια που τον κατονομαζουμε ως γραφικό , ΚΑΝΕΝΑ από τα ιστορικά κ εν ενεργεία στελέχη της ΑΣΚΕ δεν έκανε τον κόπο να τον  στηρίξει δημόσια. Γιατί ξέρουν καλά.....και ποιος - και τι - και γιατί.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Υ.Γ. Συνάδελφοι της Νέας Έλξης συνιστούμε ψυχραιμία. Τα εσωτερικά σας προβλήματα, εξαιτίας της έλλειψης συνδικαλιστικής πρακτικής και σκέψης- σε βαθμό διάλυσης βρίσκεται η παράταξη σας, ΌΛΟΙ το βλέπουν μήνες τώρα, εμείς απλά  το γράψαμε  προχτές-δεν μπορεί να κρυφτούν πίσω απο  χυδαίες επιθέσεις σε βάρος άλλων παρατάξεων και προσώπων. Τα προβλήματα είναι πολλά. Ο εχθρός είναι αλλού.  Οι μηχανοδηγοί καταλαβαίνουν πολύ καλά....

Συναδελφικά πάντα.....Ψυχραιμία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου