Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Θέλησε η ΔΑΚΕ Έλξης να καλύψει τους απεργοσπάστες συνδικαλιστές

Δεν  προκαλεί καμία εντύπωση, η επίθεση της ΔΑΚΕ Έλξης για το θέμα που αναδείξαμε χτες για τον προγραμματισμό εργασίας κ τα ρεπό που επιχειρήθηκε να δοθούν σε συνδικαλιστές,πρώτης γραμμής μάλιστα. Πρόκειται για μια 
ξεκάθαρη προσπάθεια της ΔΑΚΕ Έλξης να καλύψει τους απεργοσπάστες συνδικαλιστές.

Κάνοντας λόγο για στημένο παιχνίδι, και καταγγέλοντας εμάς (!!) που καταγγείλαμε την Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ - η οποία έσπευσε να αλλάξει τον προγραμματισμό- προσπαθούν να εμφανίσουν ως σικέ τα όσα συνέβησαν πλάθοντας ως συνήθως σενάρια επιστημονικής φαντασίας.
Η ουσία είναι ότι την ΔΑΚΕ Έλξης την συνέφερε πραγματικά να υπάρχει αυτή η εικόνα.
Αφενός γιατί ακούγεται ότι οι αλλαγές στον συνδικαλιστικό Νόμο θα στηριχθούν απο την νέα παράταξη που θα προέλθει απο την επερχόμενη διάσπαση της ΔΑΚΕ Ιδιωτικού τομέα (και που σύμφωνα με την Καθημερινή στηρίζει ο κ. Μητσοτάκης, ενώ εμείς περιμένουμε τον συνάδελφο Τουρλή να μας απαντήσει αν θα συμμετέχει σε αυτήν),αφετέρου γιατί θα δινόταν η ευκαιρία για επίθεση σε συνδικαλιστές πρώτης γραμμής.
Η ουσιαστική παρέμβαση του Προέδρου του Σωματείου μας, που επικοινώνησε με τον Δ/ντη ΔΙΚΑΜ χτες το βράδυ για το θέμα, έβαλε τα πράγματα σε τάξη.
Αύριο είναι απεργία και καλό θα είναι επιτέλους και η Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών να δώσει στοιχεία για τους συνδικαλιστές που θα απεργήσουν. (φυσικά μετά την έκδοση της μισθοδοσίας καθώς η συνήθης τακτική αναφέρει πως κάποιοι δηλώνουν απεργοί την ημέρα της απεργίας και αλλάζουν σε ρεπό τέλος του μήνα).
Σε μια περίοδο που έρχονται μάχες για τα εργασιακά και τον συνδικαλιστικό Νόμο,καλό είναι να είμαστε συνεπείς.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου