Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Η ΔΑΚΕ Έλξης έχει χάσει την μπάλλα...κανονικά !!

Είναι πραγματικά να απορεί κανείς με το μένος των συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ Έλξης.

Χρονιάρες μέρες έβγαλαν για άλλη μια φορά το μένος τους απέναντι στο στέκι της έλξης γιατί λέει 
στο ΔΣ του Σωματείου μας δεν έγινε ψηφοφορία για κινητοποίηση την Κυριακή του Πάσχα.

Οι τραγέλαφοι της ΔΑΚΕ συνεχίζουν να εκτίθονται και οι μηχανοδηγοί καταλαβαίνουν απόλυτα την υποκρισία που διακρίνει αυτούς που εκπροσωπούν την ΔΑΚΕ στο ΔΣ της ΠΕΠΕ.

Ενώ το στέκι έχει γράψει εδώ και 5 μέρες ότι η πρόταση για κινητοποιήσεις δεν πέρασε στο ΔΣ του Σωματείου μας, οι Δακίτες συνάδελφοι θυμήθηκαν να μας καταγγείλουν Μεγάλη Πέμπτη στις 6 το απόγευμα.
Και φυσικά το έκαναν σήμερα και αυτήν την ώρα γιατί αυτήν την στιγμή δεν μπορούν να προγραμματιστούν κινητοποιήσεις. 
Τα άκουσαν και απο τους μηχανοδηγούς και δεν έχουν που να κρυφτούν.
Φυσικά στο ΔΣ του Σωματείου , στο οποίο κρατούνται πρακτικά , ακούγεται καθαρά η πρόταση του Προέδρου για την Κυριακή του Πάσχα και η τοποθέτηση του Γ,Γραμματέα συναδέλφου Τουρλή, που λέει επί λέξη ότι η παράταξη του δεν συμφωνεί με κινητοποιήσεις γιατί την ερχόμενη Παρασκευή έχουμε την συνέντευξη τύπου με τους Ιταλούς και δεν θέλει ο Γραμματέας να δώσει δικαιώματα σε κανένα.
Τα υπόλοιπα είναι ιστορίες της χαλιμάς.
Όσον αφορά τον προγραμματισμό εργασίας στο ΜΑΙ και ανά την Ελλάδα.
Οι Δακίτες έχουν χάσει πραγματικά κάθε έλεγχο.
Στην αρχή κατήγγειλαν ότι ΟΛΑ τα τρένα γίνονταν συναντήσεις, σήμερα καταγγέλουν ότι γινόταν η συντριπτική τους πλειοψηφία. Προφανώς έμαθαν ότι ο Πρόεδρος της ΠΕΠΕ ζήτησε τα αρχεία στο ΜΑΙ και έπαθαν βέρτικο.
Σήμερα για να καλυφθούν, λένε ότι υπήρχαν εθελοντές στις διανυκτερεύσεις !!!
Εδώ απλά γελάμε , γιατί εμείς οι μηχανοδηγοί ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ αν υπήρχαν ποτέ εθελοντές. Μερικοί εθελοντές μπορεί, οι υπόλοιποι πήγαιναν γιατί θέλαν να πάνε οι "εθελοντές". Και κανείς δεν τους ρώταγε.
Συνολικά  2 αρτηριακά  θα γίνουν διανυκτέρευση το Μ.Σαββάτο. (μέχρι στιγμής-γίνεται προσπάθεια να αλλάξει και αυτό αν καταστεί δυνατό). Όπως λέει λοιπόν η ΔΑΚΕ η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει διανυκτέρευση.
Καμία απο τις 2 υπηρεσίες της Πάτρας δεν διανυκτερεύει, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με τον Βόλο.
Απο τις 7 διανυκτερεύσεις λοιπόν, γίνονται μόλις 2.

Η μεγάλη γκέλα της ΔΑΚΕ Έλξης έγινε με την επίκληση που έκανε η  παράταξη για το Μηχανοστάσιο Θεσσαλονίκης. Εκεί χάθηκε η μπάλλα.
Μόλις προχτές η ΔΑΚΕ Έλξης έλεγε ότι προσωπικό υπάρχει για να γίνουν συναντήσεις, σήμερα λέει ότι θα έπρεπε να βοηθήσουν και άλλα μηχανοστάσια που είχαν λέει περίσσευμα.
Τα άκουσαν προφανώς απο τους Μακεδόνες που εργάζονται 12-13 μέρες σερί κ περίμεναν το Πάσχα για να ξεκουραστούν λίγο (και εκεί η αναλογία είναι στο 50% στα ρεπό που δόθηκαν)! Τα άκουσαν γιατί ενώ όλοι γνωρίζουν ότι το ΜΘ βογκά απο την έλλειψη προσωπικού, οι Δακίτες ανακάλυψαν ότι υπάρχει κόσμος το Πάσχα!
Τα ίδια έκαναν και σε πρόσφατη συνέλευση οι Δακίτες στο ΜΘ όταν τα άκουσαν απο μηχανοδηγούς - μέλη της παράταξης για προτάσεις που έκαναν.

Κλείνοντας

Οι Δακίτες έχουν μείνει στην δεκαετία του 2000 και σε αυτά που γίνονταν μέχρι το 2015 .
Νομίζουν ότι διαχείριση προσωπικού κάνουν οι συνδικαλιστές και ζητούν απο τον Πρόεδρο της ΠΕΠΕ, να επικοινωνήσει με τους μηχανοδηγούς που πάνε διανυκτέρευση το Μ. Σαββάτο για να τους ρωτήσει τι επιθυμούν και ...μετά να ψάξει στο τηλέφωνο να βρεί άλλους, να τους φέρει απο ρεπό, για να γίνουν συνάντηση τα τρένα!
Έτσι είχαν μάθει προφανώς, αυτή ήταν η λογική της παράγκας που ονόμασε δεκαετίες την εργασία ...εθελοντική προσφορά (βάλε πλάτη μαύρε μηχανοδηγέ).

Στο ΜΑΙ λοιπόν πάνω απο 40(!!!!) συνάδελφοι έχουν ρεπό την Κυριακή του Πάσχα! Και σχεδόν τόσοι και το Μεγάλο Σαββάτο!!!!
Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυτό το ποσοστό στο ΜΑΙ με την δεδομένη έλλειψη προσωπικού.
Η κατέυθυνση της ΠΕΠΕ ,συνάδελφοι της ΔΑΚΕ ,είναι συγκεκριμένη.
ΠΡΩΤΑ οι μηχανοδηγοί. ΟΛΟΙ οι μηχανοδηγοί.
Ξέρουμε ότι στεναχωριέστε γιατί η κατεύθυνση της ΔΑΚΕ ανέκαθεν ήταν, ΠΡΩΤΑ οι δικοί μας, μετά η "εταιρεία" μας κ στο τέλος οι υπόλοιποι.

Η γελοιότητα λοιπόν έχει και όρια, αλλά αλήθεια ποιος ντρέπεται ; 

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών

Υ.Γ. Οι συνδικαλιστές της +ΣυνΕξέλιξης στο ΜΑΙ, εργάζονται κανονικά το τριήμερο του Πάσχα. 
Μάλιστα κάποιοι απο αυτούς  θα πάνε και διανυκτέρευση  αφήνοντας τις οικογένειες τους πίσω.
Αλλά μάλλον αυτά είναι ψηλά γράμματα για αυτούς που έχουν master στην συνδικαλιστική μπαρουφολογία.
Εδώ δεν καταλαβαίνουν τι συζητείται στο ΔΣ!!!!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου