Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Δελτίο Τύπου ΠΟΣ για την εργατική Πρωτομαγιά

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών συμμετέχει στην απεργία της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ μαζί με όλους τους εργαζόμενους όλης της χώρας.
Για μια ακόμη φορά ο φετινός εορτασμός της ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ πραγματοποιείται κάτω από συνθήκες ακραίας και συνεχιζόμενης
λιτότητας που έχουν ως αποτέλεσμα τη διόγκωση της φτώχειας, της ανέχειας και της ανεργίας. 
Ήδη ξεπουλιέται η δημόσια περιουσία όπως Λιμάνια, Αεροδρόμια, Ενέργεια, Νερό, Συγκοινωνίες κ.α.
Η Κυβέρνηση περηφανεύεται για το πλεόνασμα που επετεύχθη από τη δυσβάστακτη φορολογία και τις περικοπές στις συντάξεις και στην υγεία.
Στο σιδηρόδρομο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ πέρασε στα χέρια των Ιταλών που παρά τα «παχιά» λόγια της Κυβέρνησης, ξεπουλήθηκε αντί πινακίου φακής. 
Το δρόμο αυτό που χάραξαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις και επαυξάνει η σημερινή Κυβέρνηση, ακολουθεί η ΕΕΣΣΤΥ καθώς τα σύννεφα πυκνώνουν και στη δραστηριότητα της συντήρησης της υποδομής. 
Οι σιδηροδρομικοί μαζί με τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους λέμε όχι στο κλείσιμο της αξιολόγησης με θύματα τους «συνήθεις ύποπτους». Δεν μπορεί κάθε φορά εδώ και επτά χρόνια να πληρώνουν πάντα οι ίδιοι. Δεν μπορεί να πληρώνουν αυτοί που δεν έχουν καμιά ευθύνη για τη χρεωκοπία της χώρας. 
Αγωνιζόμαστε για Ενιαίο – Δημόσιο Σιδηρόδρομο 
προς όφελος του λαού και της χώρας.
Λέμε όχι στην πολιτική της αέναης λιτότητας.
Λέμε όχι στην καταστροφή μιας ολόκληρης γενιάς.
Λέμε όχι στις πολιτικές που αναπαράγουν την ύφεση και την ανεργία.
Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ πέρα από τους εργατικούς αγώνες και διεκδικήσεις, προάγει την ενότητα, την αλληλεγγύη και την ειρήνη, καταδικάζοντας τις εστίες πολέμου που δημιουργούν πέραν της καταστροφής και στρατιές προσφύγων με τραγικές συνέπειες. 
Καλούμε  τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά που θα γίνει στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11.π.μ.

Προσυγκέντρωση σιδηροδρομικών στα γραφεία της Π.Ο.Σ. στις 10:30 π.μ.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου