Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

24ωρη απεργία αποφάσισε η ΓΣΕΕ την Πρωτομαγιά - Η απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής

Η ΓΣΕΕ με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής, προκηρύσσει 24ωρη Γενική Απεργία για τη Δευτέρα 1η Μαΐου και καλεί στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των κατά τόπους Εργατικών Κέντρων και στην Αθήνα στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κλαυθμώνος. 
Η Συνομοσπονδία έλαβε σήμερα
απόφαση  για σύγκληση της Ολομέλειας του Διοικητικού της Συμβουλίου, την ερχόμενη Τρίτη 2 Μαΐου, προκειμένου να αποφασίσει νέα 24ωρη Απεργία το αμέσως προσεχές διάστημα, την ακριβή ημερομηνία της οποίας θα καθορίσει η Ολομέλεια.
Την προσεχή Πέμπτη 27 Απριλίου, θα προκληθεί σύσκεψη της ΓΣΕΕ με Κοινωνικούς και Επιστημονικούς φορείς, ώστε να διαμορφωθεί κοινό μέτωπο κατά των νέων σκληρών και άδικων μέτρων που ετοιμάζεται να ψηφίσει και να υλοποιήσει η κυβέρνηση.  
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση με τροπολογία της, μετατρέπει την Πρωτομαγιάτικη Απεργία σε υποχρεωτική αργία, επιχειρώντας να σβήσει από τη μνήμη των εργαζομένων την ταξικότητα αυτής της ημέρας. Οι εργαζόμενοι όμως, με τη δράση και τον αγώνα τους ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές και σε όσους τις εφαρμόζουν, θα υπενθυμίσουν για ακόμη μία φορά ότι η 1η Μάη είναι απεργία και όχι αργία, όπως χρόνια πριν οι πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς υποστήριζαν ίσως , γιατί δεν…κυβερνούσαν.
 Η φετινή απεργία της Πρωτομαγιάς και οι απεργιακές συγκεντρώσεις, αποκτούν ιδιαίτερα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, με δεδομένο το γεγονός ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να φέρει προς ψήφιση νέα μνημονιακά μέτρα. Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ξεκάθαρη ενωτική και αγωνιστική!


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου