Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

ΓΣΕΕ : Άνθρακες ο θησαυρός

Δελτίο Τύπου της ΓΣΕΕ μετά τις εξελίξεις γύρω απο την νέα -  επικείμενη συμφωνία της χώρας με τους νεοφιλελε ταλιμπάν της ΕΕ. Διαβάζουμε: 
Με αφορμή την λήξασα συνεδρίαση του Eurogroup και τις «διαρροές» που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, περί «πολιτικού συμβιβασμού»,
 αναφορικά με τα επιπλέον μέτρα λιτότητας και τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι πιστωτές από την Ελλάδα, δηλώνουμε ότι αν ισχύουν οι πληροφορίες των «διαπραγματευτικών κύκλων» και οι δηλώσεις των αξιωματούχων στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, τότε δεν έχουμε κανέναν απολύτως «πολιτικό συμβιβασμό», αλλά πλήρη πολιτική επικύρωση και επιβεβαίωση των υφιστάμενων και νομοθετημένων μνημονιακών πολιτικών.
Με τη γνωστή τακτική της ονομαζόμενης θεωρητικά «σκληρής μάχης», η κυβέρνηση φορτώνει στις πλάτες ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας,  για ακόμη μία φορά, σκληρά και δυσβάστακτα μέτρα.
Μπορεί να «δόθηκαν τα  χέρια» μεταξύ Κυβέρνησης και Πιστωτών, όχι όμως για έναν «έντιμο συμβιβασμό», αλλά για τη συνέχιση των καταστροφικών πολιτικών  για κοινωνία και οικονομία, για μέτρα 3,6 δις ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από μείωση συντάξεων και αλλαγές στο αφορολόγητο.
Ακόμα και στο θέμα της διαπραγμάτευσης για τις συλλογικές συμβάσεις, που υποτίθεται ότι «θα αναβιώσει όταν λήξει το τρέχον πρόγραμμα διάσωσης της χώρας το 2018»,  η κυβέρνηση δεν μας κομίζει νέα συμφωνία.
 «Άνθρακες ο Θησαυρός», αφού ήδη με το άρθρο 37 Ν. 4024/2011, είχε ήδη νομοθετηθεί επερχόμενος διάλογος μετά τη λήξη του προγράμματος.( Παρ. 6. Η εφαρμογή των διατάξεων των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 11 του ν. 1876/1990 αναστέλλεται όσο διαρκεί η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής).
Ποια είναι  λοιπόν η σχέση της παρούσας  κυβέρνησης με την αλήθεια; 
Καλούμε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα, διαμηνύοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί με κάθε μέσο και τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου