Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Πληρωμή εφάπαξ σε σιδηροδρομικούς

Περίπου 35 συνάδελφοι που είχαν συνταξιοδοτηθεί την περίοδο Δεκέμβριος 2013-Γενάρης 2014 πληρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα το εφάπαξ τους όπως πληροφορηθήκαμε χτες.Φυσικά η διαδικασία έχει
σοβαρές καθυστερήσεις, ιδιαίτερα μετά το καταστροφικό PSI του 2012 που σχεδόν εξαύλωσε τα αποθεματικά του φορέα καθιστώντας πολύ δύσκολη και χρονοβόρα την πληρωμή των εφάπαξ.
Θυμίζουμε ότι παλαιότερα η χορήγηση του εφάπαξ στους σιδηροδρομικούς γινόταν σχεδόν με την συνταξιοδότηση,καθώς το Ταμείο του φορέα ήταν υγιές.
Το PSI του 2012 (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα στα αποθεματικά αφού εν μια νυχτί χάθηκαν περίπου 50 εκκατομύρια Ευρώ με το κούρεμα που υπέστησαν τότε τα αποθεματικά.
Επίσης μετά την ψήφιση της ρήτρας μηδενικού ελλείματος απο την Κυβέρνηση Σαμαρά, με τον περιβόητο μαθηματικό τύπο, τα εφάπαξ κατά γενική παραδοχή μειώνονταν σε ποσοστό άνω του 60% και το συνδικαλιστικό κίνημα είχε με διαδοχικές συναντήσεις με τους φορείς πετύχει να σταματήσει την διαδικασία αυτή,αποδεικνύοντας ότι στους σιδηροδρομικούς οι εισφορές ήταν αναλογικές και ότι οι μειώσεις απο την εφαρμογή του Νόμου Βρούτση θα ήταν καταστροφικές.
Το τελευταίο διάστημα και μετά τον νέο Νόμο Κατρούγκαλου ΥΠΉΡΞΕ επανεκκίνησή στην διαδικασία χορήγησης των εφάπαξ και κατά γενικές γραμμές δεν έχουμε ακούσει παράπονα για τα ποσά που χορηγούνται μέχρι στιγμής στους σιδηροδρομικούς.

Το στέκι της έλξης- Το blog των μηχανοδηγών

1 σχόλιο:

  1. γινεται κατι ωστε να επανελθει η προκαταβολη των 8000 ευρω απο την ομοσπονδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή