Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Απέδωσε καρπούς η προσπάθεια της Κεντρικής Υπηρεσίας - ΠΕΠΕ

Έπειτα απο συνεχή προσπάθεια σήμερα, τελικά κατέστη δυνατό να μειωθεί κατά ακόμα μια, η διανυκτέρευση των μηχανοδηγών απο το ΜΑΙ. 
Έτσι
απο την αμαξ. 58 θα διανυκτερεύσει σήμερα στην Θεσσαλονίκη, Μεγ. Σαββάτο, 1 μηχανοδηγός.(αντί για 2).

Η κατεύθυνση της ΠΕΠΕ προς την Κεντρική Υπηρεσία (Διαχείριση Προσωπικού)τις τελευταίες μέρες αφορούσε στο  να περιοριστούν στα απολύτως απαραίτητα οι διανυκτερεύσεις για όλους τους μηχανοδηγούς,όπως γινόταν όλα τα χρόνια ,άλλωστε.
Έτσι απο τις 12 υπηρεσίες όπου προβλέπονται διανυκτερεύσεις για το προσωπικό έλξης,σήμερα μόνο 3 έγιναν ως τέτοιες.
Τέλος, υπήρξε διόρθωση και σε 2 υπηρεσίες που αφορούσαν δεκάωρο προγραμματισμό για τον Προαστιακό Αθήνας,αφού έγινε χρήση του όρου της Συλλογικής Σύμβασης που υπογράφηκε πέρυσι το καλοκαίρι για την μεταφορά του προσωπικού.
Το ήρεμο κλίμα των ημερών σε όλα τα μηχανοστάσια , απέδειξε ότι η διαχείριση του προσωπικού υπήρξε κατά το μεγαλύτερο δυνατό, δίκαια.
Το Σωματείο παρακολουθεί την διαχείριση και παρεμβαίνει όπου κρίνεται ότι υπάρχουν αδικίες. Τα λάθη είναι ανθρώπινα και πάντα θα υπάρχουν.

Το ότι αυτές τις μέρες υπήρξε γενική ηρεμία και αίσθημα δικαιοσύνης, απέδειξε και σε όλους τους συναδέλφους, γιατί το στέκι έχει ΔΙΚΑΙΑ χαρακτηρίσει γραφικούς όσους προσπαθούν να δικαιολογήσουν την ύπαρξη τους, ψάχνοντας το ελάχιστο, όταν επί χρόνια δεχόνταν την μέγιστη αδικία και μάλιστα αδιαμαρτύρητα, στον καταμερισμό εργασίας.
Διαφάνεια, Ισότητα, Ισονομία για ΟΛΟΥΣ.

Το στέκι της έλξης - Το blog των μηχανοδηγών 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου