Λέμε ξεκάθαρα ότι....

Οι συνταξιούχοι να απολαμβάνουν την σύνταξη τους και τους κόπους μιας ζωής και οι άνεργοι να βρίσκουν δουλειά.ΟΧΙ στην πρόσληψη συνταξιούχων στον σιδηρόδρομο σε οποιοδήποτε τομέα,δημόσιο ή ιδιωτικό.ΝΑΙ στις προσλήψεις,ΝΑΙ σε επαγγελματίες σιδηροδρομικούς με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ την αντίθεση μας σε οποιαδήποτε σχέδια προσλήψεων συνταξιούχων.Δηλώνουμε ΞΕΚΑΘΑΡΑ ότι όσοι στηρίζουν αυτές τις επιλογές θα μας βρουν ΑΠΕΝΑΝΤΙ!
Καλούμε τους συνταξιούχους συναδέλφους να σεβαστούν την ΙΣΤΟΡΙΑ και το παρελθόν τους .

Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Κ.Γενιδούνιας : ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης οφείλουν να σέβονται τις συνδρομές των μηχανοδηγών


Άρθο του Προέδρου της ΠΕΠΕ
Η παράταξη της +ΣυνΕξέλιξης τους τελευταίους 18 μήνες και απο την πρώτη μέρα που ανέλαβε την ευθύνη της ΠΕΠΕ, κατέθεσε και υποστήριξε προτάσεις για σοβαρές -σοβαρότατες περικοπές στα λειτουργικά έξοδα του Σωματείου, ενώ
στις συνεδριάσεις του ΣτΑ συμφώνησε σε περικοπές των ενισχύσεων  του ΤΑΠΕΛ -προτείνοντας πολλές φορές ακόμα μεγαλύτερες- προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο κ να εκπληρώσει τον σκοπό του, δηλαδή να λειτουργεί σαν Ταμείο Αλληλεγγύης που θα μεταφέρει χρήματα απο γενιά σε γενιά μηχανοδηγών, προκειμένου αυτοί να τυγχάνουν οικονομικής ενίσχυσης σε ώρες απόλυτης ανάγκης,είτε προσωπικής, είτε οικογενειακής. 

Το ΤΑΠΕΛ δημιουργήθηκε απο  μηχανοδηγούς σχεδόν 25 χρόνια πριν και αποτελεί το καμάρι μας καθώς κανένα άλλο Σωματείο στο σιδηρόδρομο δεν έχει κατορθώσει μέχρι σήμερα να έχει τέτοια δομή στα πλαίσια της λειτουργίας του.
Ωστόσο πολλοί απο τους εμπνευστές της δημιουργίας του,αλλά και όσοι υπηρέτησαν την ΠΕΠΕ απο θέση συνδικαλιστή και σήμερα έχουν αποσυρθεί, θα προβληματίζονται σοβαρά με τα όσα συνέβησαν   στην προχτεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου.
Η απαράδεκτη και συνάμα ΑΝΗΘΙΚΗ θετική ψήφος των ΔΑΚΕ κ ΠΑΣΚ Έλξης για την οικονομική ενίσχυση του συναδέλφου Κλίτσα , γραφικού εκπροσώπου του ΠΑΜΕ Σιδηροδρομικών, προκειμένου αυτός να καταθέσει αγωγή εναντίον του προσώπου μου ,επειδή θίγετε γιατί το στέκι της έλξης τον λέει ...γραφικό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και με αναγκάζει να τοποθετηθώ δημόσια για το θέμα των οικονομικών και της διαπιστωμένης έλλειψης σεβασμού απο κάποιους.

Θετική ψήφος που ανάγκασε και εμάς με την σειρά μας να ζητήσουμε -εν θερμώ- την οικονομική στήριξη για να αμυνθούμε στην συνειδητή επιλογή των ΔΑΚΕ  και ΠΑΣΚ Έλξης, να μεταφέρουν την συνδικαλιστική αντιπαράθεση στις αίθουσες της αστικής δικαιοσύνης,χρησιμοποιώντας ένα γραφικό και εμπαθή "συνάδελφο" ως Δούρειο Ίππο στα εσωτερικά του κινήματος και μάλιστα με τα χρήματα των ίδιων του των μελών. 
Δεν αναφέρομαι σε διαδικασίες εκλογών κτλπ όπου μπορούν να εντοπιστούν τυπικές παραβιάσεις ,αλλά σε καθαρή συνδικαλιστική αντιπαράθεση που οδηγείται στα αστικά δικαστήρια. 
ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ δεν μπορούν να αντιπαρατεθούν συνδικαλιστικά με την +ΣυνΕξέλιξη και αυτό το διαπιστώνει πλέον και ο τελευταίος μηχανοδηγός και έτσι θέλουν να μεταφέρουν την αντιπαράθεση σε χώρο που θεωρούν ότι έχουν το πλεονέκτημα (οι αφελείς) στηρίζοντας με μια ιστορικά λανθασμένη απόφαση το αίτημα του του γραφικού της ΑΣΚΕ.
Επαναλαμβάνω λοιπόν ότι οι προσωπικές αγωγές θα πρέπει να  πληρώνονται απο την τσέπη μας και όχι απο τα χρήματα των μηχανοδηγών.
Και ως τέτοια  ο γραφικός της ΑΣΚΕ και του ΠΑΜΕ πρέπει να πληρώσει απο την τσέπη του.
Τον προκαλώ λοιπόν ΔΗΜΟΣΙΑ  να αποσύρει το αίτημα, να καταθέσει την αγωγή με χρήματα απο την τσέπη του (δικαίωμα του είναι ) και το ίδιο θα πράξουμε και εμείς ΑΜΕΣΑ.
Σε διαφορετική περίπτωση και εφόσον αυτός αρνείται  η δικαστική μάχη θα είναι άνιση και άρα -όπως και έγραψα και χτες- επιφυλλασόμεθα για την συνέχεια.
Το ποσό με το οποίο ενισχύεται ο γραφικός της ΑΣΚΕ είναι 1500 Ευρώ , όσα δλδ αντιστοιχούν και στον καθένα απο εμάς - τους εκλεγμένους της +ΣυνΕξέλιξης, οι οποίοι έχουμε να πούμε πολλά για τον ρόλο του. 
Μας προκάλεσε και οφείλουμε να αμυνθούμε.
Όχι μόνο απέναντι σε αυτόν,αλλά ΚΥΡΙΩΣ απέναντι στην συνειδητή επιλογή των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης να μεταφέρουν την συνδικαλιστική αντιπαράθεση στις αίθουσες δικαστηρίων.
Για αυτό και καταθέσαμε αίτημα ΟΛΟΙ οι εκπρόσωποι της +ΣυνΕξέλιξης, το θέμα για εμάς είναι βαθιά πολιτικό και ξέρουμε ότι δεν αντιμετωπίζουμε ένα ακόμα γραφικό τύπο. 

Τέλος και όσο  αφορά τις αγωγές για τις προαγωγές, τονίζω ότι ΠΟΤΕ στο παρελθόν η ΠΕΠΕ ή το ΤΑΠΕΛ δεν στήριξαν οικονομικά συναδέλφους για αγωγές τέτοιου τύπου.
Μάλιστα για να επιβεβαιώσω τα ως άνω μίλησα με έμπειρα συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΕΠΕ,αλλά επικοινώνησα και με 2 συναδέλφους που είχαν κερδίσει δικαστήριο για προαγωγή (όντας πτυχιούχοι ΤΕΙ είχαν αδικηθεί έναντι συναδέλφων ΔΕ) και οι οποίοι μου διεμήνυσαν ότι δεν έλαβαν ευρώ (ή δραχμή) απο το Σωματείο ή το ΤΑΠΕΛ όταν έτρεχαν το θέμα τους.
Είναι δε ξεκάθαρο μετά την προχτεσινή συνεδρίαση, ότι ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ είχαν πρόθεση να στηρίξουν φάμπρικα αγωγών για ψηφοθηρικούς λόγους προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν την επόμενη μέρα στην αλλαγή ιδιοκτησίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (οι αφελέστατοι).

Ευτυχώς η ψήφος του συναδέλφου Δρίτσα - που έπραξε απολύτως ορθά κ ψύχραιμα- γλύτωσε την λήψη της όποιας απόφασης, γλύτωσε δε την ΠΕΠΕ απο έξοδα συνελεύσεων που θα ακύρωναν την όποια απόφαση στην πράξη.

Το να θέλει κάποιος συνάδελφος να καταφύγει στην Δικαιοσύνη επειδή κρίνει ότι αδικήθηκε στις προαγωγές είναι αναφαίρετο δικαίωμα του. 
Ωστόσο η αγωγή είναι προσωπική, αποφέρει προσωπικό όφελος και επιπρόσθετα καταφέρετε εναντίον άλλων συναδέλφων,γεγονός το οποίο είχαν προβλέψει όσοι -σοφά-έφτιαξαν το Καταστατικό του ΤΑΠΕΛ και έτσι δεν επέτρεπαν οικονομική ενίσχυση για τέτοιες περιπτώσεις.
Αντίθετα οι συνάδελφοι Θεοδωρόπουλος, Κάσσης και Αλεξάνδρου που υπέστησαν βλαπτική μεταβολή μετά τις τελευταίες προαγωγές έχουν κάθε δικαίωμα να ζητήσουν και να λάβουν οικονομική ενίσχυση για να προσπαθήσουν να δικαιωθούν στα αστικά δικαστήρια κ  όπως έχω δηλώσει θα τους στηρίξω αν μου ζητηθεί και με την προσωπική μου παρουσία και μαρτυρία. Αυτό ορίζει η θεσμική μου θέση ως Προέδρου της ΠΕΠΕ και αν θέλετε και η προσωπική μου αντίληψη.
ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ Έλξης οφείλουν να αφήσουν τα παιχνιδάκια για ψήφους εκτός του ΤΑΠΕΛ και οφείλουν να σεβαστούν τα χρήματα των μηχανοδηγών. 
Αυτά δηλαδή που κληρονομήσαμε απο τους προηγούμενους και αυτά που θα πρέπει να αφήσουμε στους επόμενους ΠΡΟΣΑΥΞΗΜΕΝΑ.

Γενιδούνιας Κώστας - Πρόεδρος ΠΕΠΕ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου